Hava Durumu

Tarım öğretimi 170 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 07:32
Ülkemizde tarım öğretiminin 170. yılı bugün Uludağ Üniversitesi Prof.Dr.Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutlanacak.
UÜ Ziraat Fakültesi , Ziraat  Mühendisleri Odası ve Gıda Mühendisleri Odası’nın bu ortak etkinliği saat 10:00’da başlıyor.
Ülkemizde tarım öğretiminin başlaması günümüzden 170 yıl geriye gidiyor. 1846 yılında İstanbul Yeşilköy’deki Ayamama Çiftliği’nde ülkemizin ilk Ziraat Mektebi kuruluyor. Aynı yıl Ziraat Nezareti(Bakanlığı) de kuruluyor.
Ülkemizdeki en eski Ziraat Mektepleri’nden biri de kentimizdedir. Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından biri olan Bursa Ziraat Mektebi kuruluş hazırlıklarına 1887 yılında başlanır. 
Hamitler köyünden Topaloğlu Mehmet Ağa’nın arazisi kamulaştırılır. Hazırlıkların bitmesinin ardından okul Hüdavendigar Numune Çitliği Ziraat Mektebi adıyla 20 Mart 1891’de eğitime başlar. İlk mezunlarını 1894’te verir. Cumhuriyet döneminde Bursa Ziraat Mektebi adını alır.
UÜ’de ise  11 Eylül 1980 tarihinde Ziraat Fakültesi kurulup, 1981’de eğitime başlar.

Suyumuz temizmiş

Bir süredir sosyal medyada Bursa’da musluk suyunun sağlıksız olduğu ile ilgili yazılar yer alıyor. Bu konu ile ilgili BUSKİ bir açıklama yaptı.
BUSKi Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre yapılan analizlerde insan sağlığını tehdit edecek bir unsur bulunmadığı ve çeşme suyunun gönül rahatlığı ile içilebileceği belirtildi.

Çalışan Gazeteciler Günü

Çalışan Gazeteciler Günü 1961 Anayasası’nın getirdiği haklar ile “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanan fakat 12 Mart 1971 askeri darbesindeki kısıtlamalar ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirilen bir meslek günümüzdür,.
Dördüncü kuvvet olarak kabul edilen mesleğimiz gerek objektifliği, gerek 5N 1 K’sı, gerekse etik değerlere bakışı ile çeşitli noktalarda süratle erozyona uğramakta ve itibar kaybetmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.