Hava Durumu

Taş Bademleri

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 08:04

Biri düğün günü kocasını, diğeri hapishanede oğlunu kaybeden iki kadın. Taş Bademleri yani Atatürk'ün doğumunun 100. yılı nedeniyle T.C. Kültür Bakanlığı'nın açtığı yarışmada birincilik ödülünü alan oyunun iki temel karakteri. Kezban ve Minik Kızı.
Yıllardır söndüremedikleri kin ve öfke ile yanıp, tutuşmaktadırlar. Bu inatçı ve dirençli iki kadını sevgiyle yumuşatmaya çalışan Doktor Aziz ve öğretmen Nevin'in hikâyesidir, oyunun konusu. Onlar okullarında aldıkları aydınlıkla ilerlerken, zorlandıkları noktada Hatip Dede'den yardım isterler. Batıl düşüncelerin, kinin insanı ne hale getirdiğini Taş Bademleri ile vurgulayan yazar, sevginin nelere hükmedeceğini anlatmaya çalışır.

Evet, Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu Taş Bademleri'nin prömiyeri salı günü yapıldı.
Remzi Özçelik'in oyununu Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Oyunda Hatice Sezer, Işıl Öztürk Sehlikoğlu, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Gizem Türköz, Çağrı Dulun, Salih Cem Şener, Akif Oktay, Emine Irmak Bavkır, Zeynep Yılmaz, Iraz Hazel Körmükçü, Irmak Şahin, Cansu Yılmaz, Erdem Erdoğan ve Recep Ersin Hacılar rol alıyor.
Oyunun dekor tasarımı Bekir Beğen'e, kostüm tasarımı Tuğçe Özdemir'e, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na, müzikleri Oktay Köseoğlu'na, koreografisi Ömür Uyanık'a ait. Taş Bademleri'nde, nefret ile sevdanın, düşmanlık ile aşkın, aydınlık ile karanlığın evrensel ve ezeli mücadelesi anlatılmakta.

BUSİAD'DA FELSEFE SÖYLEŞİSİ

BUSİAD'ın geleneksel etkinliklerinden biri de Felsefe Söyleşileri. Bu etkinlik Açık Kapı Toplantıları Felsefe Söyleşileri adıyla yapılıyor.
Bu dönem söyleşisinde konu "Devlet Dini". Konuyu Kocaeli Üniveristesi Felsefe Bölümü'nden Prof.Dr.Sinan Özbek anlatacak.

Etkinlik yarın saat 18.00'de Kültürpark içindeki BUSİADEVİ'nde gerçekleşecek.
Sinan Özbek, felsefe profesörü, akademisyen, yazar. 1961, Erzurum doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisansını aynı bölümde tamamladı. Şimdi Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanlığı, Felsefelogos dergisi genel yayın yönetmenliği ve Fesatoder Derneği başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 2014'ten itibaren Adalar Kent Konseyi başkanıdır.
Sinan Özbek'in Tanıklarda Sokrates (1992), İdeoloji Kuramları (2000), İsyankâr Ruh (Fragmanlar-Aforizmalar, 2000), Irkçılık (2003), İdeoloji Kuramları (2003) isimli eserleri bulunuyor.
Felsefe meraklılarına duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.