Hava Durumu

Taşdelen İTİCÜ’de konuştu

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2014 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2014 08:39

Bursa tekstil sektörünün önemli isimlerinden Taşdelen Group’un YKB Mustafa Taşdelen, İTİCÜ Bursa Birimi’nde master öğrencilerine bir konferans verdi.
46 yıldır iş yaşantısında olan Mustafa Taşdelen, başında olduğu Taşdelen Group bünyesinde 750 kişiyi istihdam eden 10 şirketi ve 300 milyon lira cirosu bulunuyor.
“İş hayatında şansın yeri yoktur” diyenlere katılmadığını, fakat tamamen şansı beklemenin de doğru olmadığını belirten Taşdelen, bir Yörük ailesinin çocuğu olarak küçüklüğünde kendisine uygun görülen mesleğin haliyle çobanlık olduğunu söyledi.
Eğitim hayatındaki şanslı anlarından dolayı İTÜ’den Yüksek Makine Mühendisi olarak mezun olduğuna değinen Taşdelen, hem eğitim hem de iş hayatında fırsatların iyi değerlendirilmesi, gerektiğinde risk alınmasının bilinmesi gerektiğine işaret etti.
Taşdelen, ben soranlara “İTÜ’den mezunum” demiyorum, 15 yıl çalıştığım ve çok şey öğrendiğim Sönmez Holding nedeniyle “Ali Osman Sönmez Üniversitesi mezunuyum” diyor.

Hedef 12 Projesi

İlhan Parseker Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Hedef 12 adlı bir proje üzerinde çalışıyor. Bu projenin amacı,öğrencileri bilginin yanı sıra duygusal ve düşünsel açıdan geliştirmek.
Proje Sorumlusu Şengül Yazıcıoğlu Açıkgöz projeye ilişkin olarak şunları söyledi;
“Öğrencilerin yaşamlarındaki başarıyı elde etmeleri, kendilerini tanımalarını, hedeflerini belirlemelerini ve bu hedeflere ulaşabilmeleri için eylem planı yapmaları amaçlandı.”
Okul Müdürü Erdal Kaymaz’ın yönetimindeki proje ekibi Şengül Yazıcıoğlu Açıkgöz, Rüveyda Güler Şahin, Gülen Sakallıoğlu ve Sevgi Ersan’dan oluşuyor.

Tekstil Araştırmaları’nden etkinlik

Tekstil Araştırmaları Derneği bu hafta sonu yeni bir etkinliğe imza atıyor.
Dernek Başkanı Ekrem Hayri Peker “Etkinlikte dijital baskı çeşitlerinden Süblime Baskı uygulamaları; susuz boyama konularında son gelişmeler; Bi-
lişim sistemlerinin tekstil sektöründe etkin kullanımı konularında sunumlar yapılacak” dedi. Etkinlik Nilüfer Belediyesi'nin Beşevler Dernekler Yerleşkesi’nde cumartesi saat 15:00’te.

UÜ’de ödül töreni

Uludağ Üniversitesi ‘nin 3.Uludağ’ın Zirvesindeki Öğrenciler Ödül Töreni yarın yapılıyor.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreni saat 18:30’ da gerçekleşecek.
Törende spor, sosyal sorumluluk, sanat, bilim, yüksek lisans öğrencileri ve özel ödül kategorilerindeki ödüller verilecek.
Şimdiden ödül alacakları kutluyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.