Hava Durumu

TEDx Bursa’ya geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 07:28
TED Konferansları her iki yılda bir Kaliforniya Monterey’de düzenlenen bir konferanstır. Varoluş amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır. İlk olarak 1984 yılında hayata geçirilen fikir, 1990 yılına kadar yaşanan kesintinin ardından aralıksız devam etmektedir.
TED, kâr amacı gütmeyen özel  Sappling Vakfı’nın sahip olduğu, “Yaymaya Değer Fikirler”i yaymak amacı ile kurulmuş küresel konferanslar serisidir.
 “TED” geleceğimizi şekillendiren üç kapsamlı konunun “Teknoloji, Eğlence ve Tasarım”ın (Technology, Entertainment, Design) ilk harflerinden oluşur. 
Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla TEDxNilüfer Konuşmaları, 12 Mart Cumartesi BAOB Odi-toryum’da yapılacak. BAOB’da gerçekleşecek konuşmalar bu yıl “Mutluluk” teması ile düzenleniyor. Gastronom Ömür Akkor, yazar Tunç Kılınç, sosyal girişimci Tülin Akın, genetik uzmanı Dr. S. Birep Aygün, hikâye anlatıcı Burak Ünaldı ve eğitmen Umut Kısa, fikirlerini 18 dakikada anlatacaklar.

DOSABSİAD’ın semineri


Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) sosyal güvenlik alanındaki değişikliklerinin üyelerine tam anlamı ile aktarılması noktasında bir seminer düzenliyor.
Sosyal Güvenlik Müşaviri Özgür Erdursun 2 Mart saat 14:00’te DOSABSİAD Konferans Salonu’nda bu alandaki değişiklikleri anlatacak.

BTM’de görsel gösteri


Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), bünyesindeki planetaryumu (Gezengenevi), uzay ve gökyüzünün derinliklerinde muhteşem bir görsel şölen yaşatıyor.
Türkiye’de çok az sayıda kentte bulunan Planetaryum açıldığı günden bu yana 20 bine yakın bilimsever tarafından ziyaret edildi. 
Gece gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.