Hava Durumu

Temizlik kirletmemek ile başlar

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 07:52

3 Mart 2008 yılında Estonya'da 50.000 insan bir araya gelerek ülkenin her yerindeki 100.000 katı atığı 5 saat içinde temizledi ve geri dönüşüme katkı sağladı.

Eylemin görüntüleri tüm dünyada yayıldı ve tek günde temizlik modeli günümüzde de 158 ülkede 37 milyon gönüllü ile uygulanıyor.

Bilinen her yıl dünyada 1.3 milyar ton atık üretilmekte ve 258-368 milyon ton çöplüklerde toplanmakta. Bunun geri kalanı ise nehirlerde, okyanuslarda, şehirlerimizde ve sokaklarımıza atılmış vaziyette.

Ülkemizde, 15 Eylül 2018 Dünya Temizlik Günü, 58 şehirde 50.000 gönüllünün katılımı ile gerçekleşti ve toplam 128 ton katı atık toplandı. Geçen yıl ise 21 Eylül 2019 Dünya Temizlik Günü, 81 şehirde 116.000 gönüllünün katılımı ile gerçekleşti ve toplam 790 ton katı atık toplandı.

Bu arada Dünya Temizlik Günü Etkinlikleri kapsamında daha temiz bir çevre için farkındalık oluşturmak amacıyla İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı tarafından Yenişehir'de yaşayan doğasever ve çevrecilerin katılımlarıyla Günece Cennet Kanyonunda çöp toplama etkinliği düzenlendi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Özel bu etkinlikte yaptığı konuşmada "En büyük temizlik kirletmemektir. Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Yenişehir'imizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan Günece Cennet Kanyonunda son zamanlarda artan, gazetelerde ve sosyal medya da haberlere konu olan çevre kirliliğine son vermek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik." dedi.

Evet, temizlik çevremizi kirletmemek ile başlar.

KAL DER SERTİFİKA PROGRAMI

İlki 2006'da gerçekleştirilen ve yılda bir kez açılan KalDer Sertifika Programı'nın 15'incisi 23 Ekim - 21 Kasım tarihleri arasında KalDer Evi'nde yapılacak.

Program iş hayatına yeni atılmış ve iş hayatında yönetim sistemleri konusunda kendini eğitmek isteyen kişiler, stajyerler ya da üniversite son sınıf öğrencilerine yönelik.

Kaliteye yolculuğuna çıkacak gençlere buradan duyurulur.

FAY YASASI VE JMO AÇIKLAMASI

Bir süredir kamuoyunda İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacağı konuşulan FAY YASASI gündeme geliyor.

Bu yasa ile ilgili olarak TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi bir açıklama yaptı. Bu açıklamada kısaca şöyle denildi:

" Fay Yasasına toplumun doğa kaynaklı afetlere karşı güvenli ve hazır hale gelmesi, afet öncesi, sırası ve sonrası yapılacak çalışmaların stratejik bir temelde ele alınması ve imar, planlama, kentleşme, yapı üretimi ve denetimi, afet, afet sigortaları, kat malikleri kanunu, kentsel dönüşüm gibi birçok kanunda değişikliğini içinde barındırması şartı ile evet diyoruz.

Bu düzenlemeler olmadan yapı denetim kuruluşları ile ve beton lobisinin istem ve çıkarları doğrultusunda yapılacak bir "fay yasasının" toplumu doğa kaynaklı afetlere karşı koruması mümkün değildir."

Bu dileklere katılmamak mümkün değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.