Hava Durumu

Test merkezi, makine parkuru

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 07:48
Bursa, Otomotiv Test Merkezi’nde kullanılacak olan makine parkına da talip oldu. Bilindiği gibi 130 milyon euroluk yatırımla Bursa’ya Otomotiv Test Merkezi kuruluyor.
Bu test merkezinin içinde yaklaşık 20-30 milyon euroluk bir makine parkı olacak. İşte bu makine parkı için BTSO önderliğinde Bursa firmaları aday oldu.
Anımsayacağınız gibi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık , 14 Aralık’ta Bursa’da BTSO’nun organizasyonuyla otomotiv sektörü temsilcileri ile buluştu. Bu buluşmanın ilerleyen saatlerinde konu sohbet içinde otomotiv test merkezine ve onun içine kurulacak makine parkuruna gelir.
Bakan Fikri Işık, Bursalı firmaların makine sektöründe göstermiş olduğu başarıdan övgüyle söz ederek, firmaların bu konuda gerçekleştirilecek yatırımda da aktif bir rol oynaması gerektiğini dile getirdi. Bakan Işık, yapılan toplantının ardından otomotiv test merkezinin makine alımlarının büyük ölçüde Bursalı firmalardan temin edileceğinin müjdesini verdi.   
Kentin tüm dinamiklerinin Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’ya kazandırılması için yüksek bir irade ortaya koyduğunu belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Dünyanın en ileri test teknolojilerinin kullanılacağı Otomotiv Test Merkezi, sektörün kalbinin attığı Bursa’ya yapılmalı. Türkiye ekonomisinde birçok ilki başaran Bursa, Otomotiv Test Merkezi’nde kullanılacak makineleri de üretebilecek kabiliyete sahiptir” dedi. 
Bursa için güzel haber.

Mucize’nin mucizesi

Mahsun Kırmızıgül. Onu bir arabesk şarkıcısı olarak tanıdık. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı şan bölümünden mezun oldu. Sekiz yılda 16 milyon albüm satışı yaptı.  Altı kıtada binlerce konser verdi. Genelde bir önyargı ile baktık. 
Sonra bu adam çıktı arka arkaya filmler yaptı. Türk sinemasına da önyargılıydık. Ama o film yaptı. “Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, New York’ta Beş Minare” ve son filmi “Mucize”. Bu filmleri izledik. Hayran kaldık. Mahsun Kırmızıgül denen adam ezberimizi bozdu.
Cumartesi günü eşimle  Mucize filmini izledik. Arkadaşllar lütfen 3 saatinizi ayırın ve o filme gidin. Gerçek olaylardan derlenmiş bir film izleyeceksiniz. Gözleriniz yaşla dolacak.  O filmde Aziz rolünü oynayan Mert Turak’ı izleyin. Bu rolü oynayan insan Oscar almaz da , kim alır, diyeceksiniz.
Mucize’nin tüm kadrosunu gönülden kutluyorum. Bize harika bir film izlettirdiler.
Mahsun Kımızıgül’ü ise yazarlığı, yapımcılığı ve oyunculuğu ile tebrik ediyorum. İyi ki varsın, sinemamıza renk kattın diyorum.

Cemalettin Torun’a hayırlı olsun

AK Parti Bursa İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresi’nde Cemalettin Torun İl Başkanı seçildi. Tek liste seçime girilen kongrede  613 delegesi bulunan AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nın kongresinde 491 delege oy kullandı. Seçimde 465 oy alan Cemalettin Torun ve yönetimi kazandı. Özetle AK Parti’yi Bursa’da 2015 seçimlerine Cemalettin Torun ve ekibi hazırlayacak.
Kongreye, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte, Kuveyt Adalet ve Evkaf Bakan Vekili Adil El Felah, AK Parti teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati katıldı. 
Cemalettin Torun’a hayırlı olsun diyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.