Hava Durumu

TEV bursları başladı

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2015 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2015 08:16
Türk Eğitim Vakfı (TEV), 1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren  ve  hayırsever bağışçılarının desteği yaşayan bir vakıf. TEV Bursa’da, 2014-2015 öğretim yılında yurtiçinde yaklaşık 200 gence burs verdi. Bugüne kadar ise Bursa ve çevre iller doğumlu gençlere yaklaşık 32 bin burs verdi.
TEV’in bu yılki burs başvuruları 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Burada Teknik ve Meslek Lisesi Bursları, Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursları, Yüksek Lisans-Doktora Bursları ve Üstün Başarı Bursları veriliyor.
TEV Bursa Şube Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, TEV’in eğitime desteği sadece burs vererek değil, eğitim kurumları kazandırılmasına destek olarak da sürdürülüyor, diyerek şunları söyledi:
“2015 yılında Bursa’nın hayırsever işadamlarından Hayri Tokaman’ın 1976 yılında Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) vasiyet ile bağışladığı arsaya, Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEV Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı. Ayrıca Hayri Tokaman Burs Fonu’ndan bu öğretim yılında 34 öğrenci burs desteği aldı. 
Bursalı bir TEV bağışçısı olan Türkiye’nin Sanat Güneşi Zeki Müren’in fonundan yapılan TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilere verilen burs yanında bugüne kadar sanatçının fonundan 2.461 burs verildi.”

Mali müşavirlik sınavı

Yaşam adeta bir sınavlar zinciri. Eğitimden tutun da, bazı mesleklerde hep sınav var. İşte bir örnek. Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staja Giriş Sınavı başvuruları için son tarihin 31 Ağustos 2015 Pazartesi olduğunu söyledi. 
BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle diyor:
“Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan ve TÜRMOB tarafından Ankara Üniversitesi aracılığıyla yapılan Staja Giriş Sınavı, 100 sorusu alan bilgisi, 20 sorusu ise genel kültür olmak üzere toplam 120 soruluk test biçiminde yapılan bir sınavdır. Staja giriş sınavı yılda 3 kez yapılmaktadır. Bu dönemki sınav başvurusunun 31 Ağustos 2015 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.”
Adaylara başarılar.

Şehir Tiyatromuz

Kentimizin gurur kaynaklarından birisi Büyükşehir Şehir Tiyatrosu. Bu değerli kurumuzun tiyatronun ilçelerimizde sevdirilmesi noktasında yaz turneleri yapıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla ile Mecnun” ile “Arslan Bey’in Kerimesi” adlı oyunlarını yaz turnesinin 2. ve 3. etapları kapsamında yeniden sahneliyor. 
Yaz turnesinin ikinci etabı, 19 Ağustos Çarşamba akşamı Orhaneli’nin Fadılköyü’nde başlıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.