Hava Durumu

Tezel, TGDF Akademi'deydi

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 08:02

Ulusal düzeydeki dernekler, federasyonlar da sanal ortamdaki etkinliklerine devam ediyor. BU kapsamda "COVID-19 salgınının süt ve süt ürünleri sektörü üzerindeki etkisi" konusu TGDF Akademi'de masaya yatırıldı. SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı ve SÜTAŞ Yönetiş Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel moderatörlüğünde düzenlenen video konferansta süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen isimleri sektörün durumunu ve geleceğini değerlendirdi.

Konferansa Aynes Genel Müdürü Murat Hocalar, Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu ve Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Hamit Can konuşmacı olarak katıldı.

TEZEL NE DEDİ?

Tarık Tezel, tedarik zinciri halk sağlığı ve ekonomi için kritik öneme sahiptir, diyerek şöyle devam etti:

"Gıda sistemlerinde üretici çiftçi, hayvansal ve bitkisel üretim, hasat, ara nakliyeler, işletmelere nakliyeler, işleme, muhafaza, pazarlama faaliyetleri, perakende kanallarına nakliyeler, perakende, halkaları ciddi bir tedarik zinciri organizasyonudur. Adeta bir domino etkisine açık, bütüncül ve son derece risklere sahip bir zincirdir bu.

Üstelik risk çok yönlü ve çeşitlidir. Öyle ki; bu zincirin içindeki halkalardan biri, bırakın kırılmayı, zayıflasa dahi üretimden son tüketiciye kadar, sonuç olarak, hem halk sağlığı, hem de ulusal ekonomi zarar görür.

Bu risk unsurlarının kök nedenlerinden biri de ölçek ekonomisi ve tedarik planlamasıdır. Talep ve stok yönetimindeki planlama hataları ile bir yandan israf, bir yandan arz fazlası stokları, diğer yandan da stok yetersizlikleri ile karşılaşılabilir."

Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Hamit Can da konuşmasında "Ülkemizde süt sektörü dimdik ayakta. Süt sektörü için her gün olağanüstü. Sektör 365 gün 7/24 çalışıyor. Bu nedenle COVID-19'un sektöre getirdiği ekstrem bir çalışma modeli yok. Bu dönemde süt üreticisinin hemen hiçbir sıkıntısı olmadı. Sorumluluk sahibi sanayicinin çiğ süt üretiminin hepsini her şartta aldığı görüldü." dedi.

ANNELER GÜNÜ ÜZERİNE

Anneliğin ne ve nasıl bir şey olduğunu, anne olmayan bir kişinin tanımlaması ve ifade etmesi zordur. Özellikle toplumumuz ataerkil aile yapısı içinde olsa da tüm çocuklarımızın eğitimi, gelişimi ve büyümesi anneleri tarafından sağlanıyor.

Bu açıdan diğer bütün taraflarını/özelliklerini bir kenara bırakın, geleceğe bir çocuk hazırlayan annenin niteliği, kalitesi, eğitimi ve entelektüel birikimi gelecekteki yarınımız olan kişi ve kişileri belirliyor.

Dünyada ve ülkemizde birçok aşağıda anlatacağım gibi örnekler vardır. Ben bu örneklerden çarpıcı bulduğumu aktarıyorum.

Nancy Matthews Elliott, 11 Şubat 1847'de Amerika'nın Ohio eyaletinde yedinci çocuğunu dünyaya getirir. Bu çocuk dünyanın ilk Ar Ge'sini kuran binin üzerinde patenti olan Thomas Edison'dur.

Thomas Edison bir gün okuldan eve geldiğinde annesine bir kağıt verdi ve "Bu kağıdı öğretmenim verdi ve sadece sana vermemi tembihledi". der.

Annesi kağıdı gözyaşları içinde oğluna sesli olarak okur:

"Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok. Lütfen onu kendiniz eğitin".

Doğru dürüst bir okulu bitiremeyen Edison, annesi tarafından eğitilir. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Edison'un annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim adamlarından biriydi ve bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden bir çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt buldu ve alıp açtı.

Kağıtta "Oğlunuz 'şaşkın' ( akıl hastası) bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz..." yazılıydı.

Edison saatlerce ağladıktan sonra günlüğüne şu satırları yazdı:

"Thomas Alva Edison, kahraman bir anne tarafından, yüzyılın dahisi haline getirilmiş, 'şaşkın' bir çocuktu"

Hayatta olan tüm annelerimize saygı ve aramızda olmayanlara rahmetle.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.