Hava Durumu

TNA Başkanı Kaya Aksoy, görevini devretti

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 08:00

Ülkemizde Türk Nöroşirurji Akademisyenlerinin Akademi kavramıyla tanışması Prof. Aykut Erbengi'nin 1984'de kurulan Academia Eurosiana Neurochirurgica'ya 1988'de kabul edilmesiyle başlar.

1998 yılında Alman Nöroşirurji Akademisinin kurulması ulusal Nöroşirurji Akademilerinin gerekliliğini gündeme getirir. Türkiye'de bir Nöroşirurji Akademisinin kurulması ilk kez 1998 yılında Amerika'daki bir kongre sırasında Prof. Dr. Tunçalp Özgen ve Prof. Dr. M. Necmettin Pamir arasında konuşulur.

Daha sonra Türk Nöroşirurji Akademisi(TNA) fikri uykuya girer. 21 Haziran 2014 tarihinde Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Zeki Şekerci, Türk Nöroşirurji Akademisi fikrini yeniden gündeme getirir.

09 Kasım 2014 tarihinde Türk Nöroşirurji Derneği Merkezinde Ankara'da bir araya gelir ve Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Türk Nöroşirurji Akademisinin ilk Başkanı olarak seçilir.Türk Nöroşirurji Akademisi ilk konferansı 18 - 20 Aralık 2015 tarihinde Kıbrıs'da yapılır.

Daha sonra 2018 yılında Bursa'da yapılan toplantıda Türk Nöroşirurji Akademisi Başkanlığı'na Prof. Dr. Kaya Aksoy seçilir.

2019'dan beri bu görevi sürdüren Prof.Dr.Kaya Aksoy, haftasonu İstanbul Medipol Üniversitesi'nde yapılan toplantıda Türk NöroşirurjiAkademisi başkanlıgını dönem sonu Prof.Dr Zeki Şekerci'ye "Başarılar diliyorum ,geçmiş dönem başkanı olarak yönetimde destegim devam edecek" sözleriyle devreder.

Türk Nöroşirurji Derneği'nin 1800 üyesi bulunur. Türk Nöroşirurji Akademisi ise bu alanda akademik çalışma yapan 200'ü aşkın hocayı bünyesinde barındırır.

Prof.Dr.Kaya Aksoy'a ülkemiz bilim yaşantısındaki katkıları ve emekleri için teşekkürler.

OTOMOTİV PROJELERİNE ÖDÜL

Gençler fikir üretmeye devam edin. Otomotiv sektöründe fikri olanlar bunları hemen projeye dönüştürsün. "Otomotivin Geleceği" yarışmaları devam ediyor. Son başvuru tarihi bu yıl 3 Eylül.

Evet, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde 2012 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Otomotivin Geleceği yarışmaları ile yaratıcı fikirler endüstriye kazandırılıyor.

Otomotiv sektörüne yönelik yenilikçi fikirler ve sektörde katma değerli ürün ile teknolojileri geliştirerek ULUTEK Teknopark'ın da paydaşları arasında bulunduğu Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması için başvurular 3 Eylül'de sona erecek.

ÖDÜLLER

'Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler' temasıyla gerçekleştirilecek olan Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda birinciye 140 bin, ikinciye 120 bin, üçüncüye 100 bin, dördüncüye 80 bin ve beşinciye 60 bin TL olmak üzere toplamda 500.000TL nakdi ödül verilecek.

Bu konu ile ilgili proje başvurusu www.ulutek.com.tr/otomotivingelecegi adresi üzerinden yapılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.