Hava Durumu

TOFAŞ’ın günahını almak

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2015 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 09:03
Günümüzün sosyal medyasını bir bağlamda kullanmaya çalışıyoruz. Facebook adresimize bir mesaj geldi. O mesajda İsviçre’de asgari ücretin 3200 Euro olduğu ve Bursa’da üretilen Fiat Doblo’nun orada 5000 Euro’ya satıldığını yazıyordu. Ekte de ortada gördüğünüz fotoğraf vardı. 
Yorum Türkiye’de alınan yüksek vergi ve Tofaş’ın yüksek kazancı üzerine kuruluydu. Özetle Bursa’da üretilen ve yaklaşık ülkemizde 45 bin liraya satılan arabanın İsviçre’de 15 bin liraya alınabileceği yazılıyordu. İlk anda “bu kadar da olmaz” değerlendirmesi yaptım. 
Sonra konuyu araştırınca ortaya işin gerçeği çıktı. 
Facebook’ta dolaşan bu haberde özetle Tofaş’a haksızlık yapılıyordu. Çünkü, konuyu merak edip, araştırmak için İsviçre Fiat’a girdiğimde meğerse o reklamda  İsviçre Frangı üzerinden yapılan indirim miktarının yazıldığını öğrenmiş oldum.
Sonra da uzun uzun toplum olarak önyargılarımızın nasıl esiri olduğumuzu düşünmeye başladım. 
Önyargılarımızla insafsız yargılara varıp, hüküm veriyoruz. Kimseyi yargılamıyorum, bunu zaman zaman hepimiz bilerek veya bilmeyerek yapıyoruz.

Nilüfer’den engelli evlerine kitap

Nilüfer Belediyesi engelli bireylerin kitaba erişimini kolaylaştırmak  için önemli bir proje başlattı.  Bu kapsamda engelli bireylerin evlerine ücretsiz kitap servisi hizmeti yapılıyor.
Bu güzel ve insani proje kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa  Bozbey ve yazar Sunay Akın engelli bireylerin evlerini ziyaret ederek Sunay Akın’ın “Bir Çift Ayakkabı” adlı kitabını hediye etti. 
Engelli bireylere evde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Evlere Kitap Servisi adlı proje büyük ilgi görüyor.
Nilüfer Belediyesi’ni bu insani projeden ötürü kutluyorum.

ÇEK Lisesi temel atıyor

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin yeni eğitim kurumu ÇEK Lisesi’nin cumartesi günü saat 11:00’de temeli atılıyor.
Tören ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlk ve Ortaokulu eğitim kampusunda yapılacak.
Bu cumartesi günü 20. yaşını kutlayacak olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi eğitim kurumlarına bir yenisini daha ekliyor. “Anaokulundan, Üniversiteye” sloganıyla bundan 20 yıl önce yola çıkan ÇEK, 20. kuruluş yıldönümünde lisesinin temelini atacak.
ÇEK Başkanı Ali Arabacı bundan 20 yıl önce çağdaş, laik ve Atatürkçü bir eğitime gönül veren 22 kurucu ile çıkılan yolculukta, 2 bine yaklaşan üye sayısıyla, ÇEK’in her geçen gün büyüdüğünü dile getirerek, 20 yıl boyunca ÇEK’e katkı koyan herkese teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.