Hava Durumu

TOFAŞ’ta, artık TOFAŞ’lı dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2015 07:52
Herkesin bildiği gibi Tofaş CEO’luğunda birkaç gün önce bir değişim yaşandı. Üç yıldır TOFAŞ’ın CEO’luğunu yürüten Kamil Başaran, görevini Cengiz Eroldu’ya bıraktı.
Dışardan bakıldığında bu bir CEO değişimiydi. Ama olayın kısa bir analizini yaptığınızda ortaya çok önemli bir gerçek çıkmakta. 
Bu gerçek de TOFAŞ’ta, en tepe yönetici konumu olan CEO’nun, artık TOFAŞ içinden çıkma geleneğinin başlatılması.
Bu neden önemlidir, biliyor musunuz? 
Kariyerine TOFAŞ’ta adım atan bir kişi artık kendine hedef olarak TOFAŞ CEO’luğunu rahatlıkla koyabilir. Bu 2012 yılına kadar olanaksız görülen bir şeydi. Gerçekçi olmayan bir hedefti. Çünkü hiçbir örneği/modeli yoktu.
Bu paradigmayı ilk yıkan Kamil Başaran oldu. Ardından da Cengiz Eroldu, bunu ikinci  kez gerçekleştirerek bunun bir geleneğe dönüşebileceğinin sinyallerini verdi. İkisini de kutluyorum.
Onların dışında, onlara bu olanağı tanıyan TOFAŞ’ın iki ortağı Koç Holding’i ve FİAT’ı da kutluyorum.

TBMM’de TMMOB toplantısı

TBMM’nin üye restoranında çarşamba günü önemli bir toplantı gerçekleşti. Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan ve içerisinde 6235 sayılı TMMOB yasasının da yer aldığı Torba Yasa Tasarısı bulunuyor. Torba Yasa Tasarısı hakkında birçok alanda, birçok eleştiri söz konusu.
Bu arada, bu yasa tasarısı TMMOB’a bağlı odaların bazı yetkilerini kendilerinden almakta. İşte, bu nedenle, bu konuyu tartışmak üzere CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, bir girişimde bulundu.
TBMM’de bulunan mühendis, mimar ve şehir plancıları milletvekillerini TMMOB yöneticileri ile bir araya getirmek ve  birlikte karşılıklı bilgilenmek amacıyla TBMM Üye Restoranı’nda bir kahvaltılı düzenledi. Bu toplantıya, mühendis, mimar ve şehir plancıları  kökenli 22 CHP milletvekili, 2 MHP milletvekili katılırken, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve 24 akademik oda başkanı da katıldı. AK Parti’den hiç katılan milletvekili olmadı.
Toplantıda ve sonrasında CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı  söylemlerinde, iktidarın izlediği rant politikasında TMMOB’u kendine en büyük engel olarak gördüğü dile getirildi ve TMMOB’un yayınladığı raporlarla, açtığı davalarla, basın açıklamalarıyla, AK Parti’nin bu davranışlarına karşı TMMOB’un kamu yararına duruşu anımsatıldı.
Toplantı sonrası TBMM’de İlhan Demiröz bir basın açıklaması yaptı. Daha doğrusu bir açılış yapıp, sözü TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı’ya bıraktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.