Hava Durumu

Tophane Rotary, ‘Cumhuriyet ve Kadın’

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2016 01:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 01:06
Rotary Kulüpleri ülkemizde kurulduğu günden beri laiklik ve Cumhuriyet konusunda aynı çizgide ilerliyor. Rotaryanlar bu dönem Cumhuriyet’in ulusumuza kazandırdıklarını unutturmamak için “Cumhuriyet Kazanımları Etkinlikleri” düzenlemekte. 
Başkanlığını Alper Deniz'in yaptığı Tophane Rotary Kulübü de “Cumhuriyet ve Kadın” konusuna odaklandı. 



Bu noktada düzenleyeceği bir toplantı ile Cumhuriyet’le birlikte Türk kadınları hangi hakları kazanmış ve kadına toplumda bir birey olarak bakış açısı nasıl değişmiş olduğu konusundaki gelişmeleri masaya yatıracak.
Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un konuşmacı olacağı bu toplantı 6 Aralık Salı akşamı Almira Otel'de düzenlenecek. Toplantıda Türk sanat tarihi profesörü, akademisyen ve yazar Nurhan Atasoy, “Erken Cumhuriyet Döneminde Türkiye’den” adlı bir konuşma yapacak. Ayrıca toplantı Bursa’daki tüm Rotary kulüplerinin katılımı ile gerçekleşecek. 

‘Geçici İş İlişkisi’

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) “Geçici İş İlişkisi” konusuyla ilgili eğitim düzenledi. 
Bölge sanayicisinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını yapan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Öztürk, kanunun tasarı aşamasında birçok tartışmaya sebep olduğunu ifade etti. Öztürk,
“Geçici iş ilişkisi, günümüz iş dünyasında kullanılması kaçınılmaz bir alternatiftir” şeklinde konuştu.  

İpeker: En Çevreci Şampiyon

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği İhracat Zirvesi 2016’da İpeker Tekstil, “Türkiye’nin En Çevreci Şampiyonu” ödülünü aldı. 
Ödülü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın elinden alan İpeker Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, şunları söyledi:



“İpeker ürün gamının yüzde 48’ini biodegradasyon hızı yüksek ürünler oluşturmaktadır. Koleksiyonlarını; geri dönüşümlü plastik şişelerden elde edilmiş ipeksi kumaşlar, hammaddesi en düşük emisyon salınımı ile üretilen bakır ipeği gibi ürünler oluşturmaktadır.  İpeker, çevreci ürün grubu ile Türkiye’yi 52 ülkede temsil etmektedir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.