Hava Durumu

Tophane Rotary'de Atasoy ile

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2016 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 01:16
Salı akşamı Tophane Rotary Kulübü’nün konuğu olduk. Rotary kulüplerinin organize ettiği “Cumhuriyet Kazanımları Etkinlikleri” çerçevesinde, Tophane Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde ve diğer kulüplerin de katılımıyla Almira Otel’de düzenlenen toplantının konuğu Sanat Tarihçi Prof. Dr. Nurhan Atasoy’du. 
Bu değerli bilim insanımızı  Murat Bardakçı ve Prof.Dr.Erhan Afyoncu ile birlikte yaptığı “Tarihin Arka Odası” isimli televizyon programlarında tanıdı.
Tophane Rotary Kulübü Başkanı Alper Deniz’ in konuşması ile başlayan etkinlik, “Cumhuriyet Kazanımları Etkinlikleri” komite başkanı Veda Girgin Eroğlu’nun Nurhan Atasoy’un özgeçmişini okuması ve daveti ile devam etti.



Nurhan Hoca da bizlere tarih boyunca Türkler de kadını anlattıktan sonra “Cumhuriyet ve kadın” konusuna odaklanarak Cumhuriyet’le birlikte Türk kadınının kazanımları ve kadına toplumda bir birey olarak bakış açısının nasıl değiştiğini anlattı.
Konuşmasının girişinde Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini anımsatarak başladı:
“Kurtuluş savaşı bitti ama gernçek savaşımız şimdi başlıyor. Bu savaş cehaletle savaştır ve hepsinden zordur”
Doksan yıl önce söylenmiş ve geçerliliği hala devam eden bir söz. Neyse çok güzel bir gece yaşadık. Bilgilendik, keyif aldık. Tophane Rotay Kulübü’nü kutluyorum. 

BTM Kanada’daydı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi heyeti Science World tarafından Kanada’da düzenlenen yönetici eğitiminde tecrübe kazandı.
Kanada’nın Vancouver kentinde bulunan  26 yıldır dünyanın en önemli bilim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Science World’ün, bilim merkezlerinin yöneticilerine yönelik düzenlediği eğitim programına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yöneticileri de katıldı.

Bir Bursa anısı 



Prof. Dr, Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Ali Rıza Atasoy’un (Cerrah, hekim) torunu. Babası ise hem ziraatçı, hem de eczacı. Babası ziraat eğitimini Bursa Ziraat Mektebi’nde görür. I. Dünya Savaşı bitmiş ve ülke parça parça işgal edilmeye başlamıştır.
Bursa’nın işgal edileceği haberi gelir. Okul müdürü Nurhan Atasoy’un babası Cemal Atasoy’u çağırır. O okulun en büyük öğrencisidir. Eline bir tüfek verip, şu talimatı verir:
“Bursa işgal edilecek.. Bütün öğrencileri topla ve yürüyerek onları Eskişehir’e götür.”
Önde Cemal Atasoy, elinde tek bir tüfek, arkasında Bursa Ziraat Mektebi’nin gencecik öğrencileri, Eskişehir’e kadar yürüyerek giderler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.