Hava Durumu

Toplum liderleri geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 06:52
Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Bursa 1.Bölge Kulüpleri ile Uludağ Üniversitesi ortaklaşa yürüttükleri “Toplum Liderleri Geliyor Projesi”nin belge dağıtım töreni Anadolu Et Lokantası’nda dün düzenlenen bir brunch ile gerçekleşti. 
Bursa Rotary Kulübü, Bademli Rotary Kulübü, Gökdere Rotary Kulübü, Demirtaş Rotary Kulübü, Muradiye Rotary Kulübü ve Gemlik Rotary’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 6 projeden biri olan ve Uludağ Üniversitesi ile birlikte Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi gönüllü öğrencileri ve öğretim elemanlarınca gerçekleştirilen bu proje 12 hafta sürdü. Gönüllü olarak projeye katılan öğrenciler için ders saatlerinin dışındaki zaman diliminde  30 eğitim, seminer ve etkinlik gerçekleştirildi.
Amaç toplumda lider olarak model oluşturan geleceğin öğretmen adaylarının, çeşitli alanlarda donanımlarının artırılmasını içeriyordu.
Proje sonunda düzenlenen törende Guvernör Yardımcısı Ersin Karaaslan ve Demirtaş Rotary Kulübü Başkanı Hande Tüfekçioğlu’nun yönettiği tören sonunda süreci tamamlayan 35 öğrenci belgelerini, katkı koyan ve destekleyenler de teşekkür belgelerini aldılar. 
Bursa 1.Bölge Rotary Kulüpleri’ni böyle katma değeri yüksek bir çalışmayı ve projeyi hayata geçirdikleri için, bu projenin odağını oluşturan gönüllü öğrencileri de katılımları için  kutluyorum.

‘Engelsiz İşyeri’

BUSİAD Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu ana teması “Engelsiz İşyeri” olan panelde, “Engelli Çalıştırılması Konusunda İşveren Yükümlülükleri”, “‘Engel Oluşturan Durumlar Göz Önüne Alınarak Engellilerin İşyerlerindeki Konumu” ve “Engelli Çalışanların Eğitimi” gibi konuları masaya yatırıldı.
BUSİAD Başkan Yardımcısı Cem  Çakır’ın açılış konuşmasının ardından geçilen ve Bosch İşyeri Hekimi Dr.Metin Tekcan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; İşkur Bursa Bölge Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Ahmet Canımova, “Türkiye ve Özellikle Bursa’daki Engelli Çalışanların Sektörel Dağılımı ve Engelli Olma Kriterleri”, Tofaş İşyeri Hekimi Dr. Bülent Aslanhan, “Çalışırken Engelli Duruma Düşen Çalışanların Çalışma Şartlarının Değerlendirilmesi”, Renault İşyeri Hekimi Dr. Özcan Akbulut ise “İşyeri Sağlık Biriminin Engelli Çalışanların İşe Giriş ve Çalışma Süresinde Takipleri ve Yapılması Gerekenler” konusunda katılımcılara detaylı bilgi aktardı. 

Otomotiv kenti Bursa’ya yakışan bir proje

Bursa İlhan Parseker Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘nin koordinatörlüğünde bir araya gelen Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Batman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Düzce İstanbul Borsası Endüstri Meslek Lisesi ile Bursa Oto Boyacıları Derneği, Avrupa ülkelerinde oto boya uygulamalarını yerinde görmek ve Türkiye’ye de yansıtmak için bir “Erasmus Projesi”  gerçekleştiriyor.
2015 yılı içinde gerçekleşecek proje kapsamında 3 ayrı dönemde 60 katılımcı 15 günlük sürelerle Avrupa’da eğitim görecek. Eğitimler  astar boya uygulamaları, araç üzerinde boya hatalarını düzeltme ve boya yüzeyi hazırlama süreçleri ağırlıklı olacak.
Proje Koordinatörü İlhan Parseker Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erdal Kaymaz, “Mesleki eğitimin, kalkınmanın hızlandırılması, istihdamın artırılması ve ülkenin rekabet gücünün yükseltilmesi yönünden kritik bir öneme sahiptir” dedi.  



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.