Hava Durumu

TSKB'den Bursa'ya ödül yağdı

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2020 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 08:57

Sağlıklı Şehirler Hareketi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kentlerin sağlık göstergelerini belirlemek ve bu göstergeleri olumsuz etkileyen faktörlere çözüm üretmek amacıyla 1988 yılında başlatılan bir projedir.

Ülkemizde Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, bu hareketin ülkemizde gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi amacıyla 10 kurucu belediyenin girişimiyle dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in kurucu başkanlığında (Bursa, Yalova, Van, Kadıköy, Afyonkarahisar, Tepebaşı, Çankaya, Ürgüp, Ordu, Kırıkkale) 2 Aralık 2004 tarihinde kuruldu.

Bugün bu birliğin başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yapıyor. Birlik her yıl olağan meclis toplantısı gerçekleştirir. Bu yılki Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 34. Olağan Meclis Toplantısı, İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, birliğe üye belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Ayrıca bu toplantıda Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"nın ödül töreni de gerçekleştirildi.

AKTAŞ NE DEDİ?

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında birlik olarak amaçlarının şehirlerdeki iyi uygulamaları Türkiye'ye yaymak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl yarışmayı 11. kez 4 farklı kategoride düzenledik. 35 üye belediyemizden 102 proje başvurusu yapıldı. Tüm katılımcıları yürekten tebrik ediyorum. Bu tip proje yarışmalarının kazananları yoktur. Kazanan tüm Türkiye'dir.

Sağlıklı Kentler Birliği çatısı altında üye belediyelerimizle birlikte güzel örnekleri paylaşıyoruz. Yaptığımız her işin sağlıkla ilgili boyutu var. Hastane ve hekimlere gitmeden önce sağlıklı kalabilmenin yöntemleri, yolları var. İyi örneklerin bütün ülkemize yayılmasını istiyoruz"

BURSA'YA 4 ÖDÜL BİRDEN

Bu yarışmada Osmangazi Belediyesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile 'nda Sağlıklı Şehir Planlaması Ödülü'ne layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması ile Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne layık görülen kent oldu.

"Şehirlere sağlıklı dokunuş" temasıyla düzenlenen 2020 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda Nilüfer Belediyesi ise iki ödül ile döndü.

Nilüfer Belediyesi, "Çöpe Atmıyoruz, Toprağa Kazandırıyoruz" sloganıyla Bursa'da bir ilk olarak hayata geçirdiği Kompost Tesisi ile "Sağlıklı Çevre Ödülü"nü, gençlerin bir araya gelerek geleceği tasarladığı "Geleceğe Katılın" projesi ile de sosyal sorumluluk kategorisinde Jüri Özel Ödülü'ne layik görüldü.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ödülleri Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan aldı.

ERDEM NE DEDİ?

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ödül töreni sonrası duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi:

"Geleceğin Nilüfer'ini düşünerek hayata geçirdiğimiz "Çöpe Atmıyoruz, Toprağa Kazandırıyoruz" sloganıyla Bursa'da hayata geçirdiği Kompost Tesisi ile "Sağlıklı Çevre Ödülü"nü, gençlerin bir araya gelerek geleceği tasarladığı "Geleceğe Katılın" projesi ile de sosyal sorumluluk kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nü almanın mutluluğunu yaşıyorum.

Bu iki ödülü tüm Nilüferliler'e armağan ediyorum. Törende ödülleri, belediyemiz adına Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan aldım. Her iki projede de emeği geçen çalışma arkadaşlarıma bütün Nilüferliler adına teşekkür ediyorum."

Belediyelerimizi kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.