Hava Durumu

Tülin Sarıbay ve Rada

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2016 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 04:42
UNESCO’nun yok olma tehlikesi altındaki diller arasında saydığı dillerden biri de Abhazca. Bursa Barosu avukatlarından Tülin Sarıbay, anne ve babasının anadili olan ama evde konuşmadıkları  bu dili yıllar sonra öğrendi ve 3 yıllık bir çalışma sonucu bu dilde bir albüm çıkardı. Abhazca 64 harfli ve telaffuzu çok zor olan bir dil.
İçinde 21 şarkı olan albümde 5 şarkının bestesi de Tülin Sarıbay’a ait. Bu albüm Rada adını taşıyor. Rada, Abazya mitolojisindeki üç mitolojik kardeşin en büyüğü.



Bugün Nilüfer’deki Uğur Mumcu Salonu’nda saat 21.00’de Bursa Barosu’nun düzenlediği konserde Tülin Sarıbay, Rada albümündeki şarkılarını seslendirecek.
Tülin Sarıbay, akordeon, mızıka, piyano, kemençe, ut, bir Kafkas sazı olan çungur gibi pek çok müzik aletini başarıyla çalabiliyor. Ayrıca iyi bir ressam ve müzzehhibe (Osmanlı’ya ait tezhip sanatcısı). 
Uğur Mumcu salonundaki konser halka açık ve ücretsiz. Buradan bu konuya gönül verenlere duyuruyorum.
Sarıbay’a da iyi bir konser diliyorum.

Akın, Seul’deydi


Uluslararası Rotary 2015-2016 Konvansiyonu, Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapıldı. Konvansiyona, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wikremesinghe ve Güney Kore Başbakanı Park Geun-Hye de katıldı. 
Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2015-2016 Dönem Başkanı Dr. Reha Akın da oradaydı.


Görgülü’nün makalesi ve penaltı




Recep Görgülü, Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun ve doktora çalışmalarını yürüten genç bir sporbilimci.
Görgülü, çalışmalarını İngiltere’de Bangor Üniversitesi’nde Prof. Dr.Tim Woodman ile sürdürüyor. 
Görgülü’nün hocası Woodman ile birlikte hazırladığı “Penaltı kaçırdığında futbolcuların beyninde ne olur?” başlıklı makale The Conversation’da yayınlandı. 
Genç sporbilimci kardeşimi kutluyorum. Başarılar diliyorum. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.