Hava Durumu

Turgay Erdem ve Yeni Nesil Nilüfer

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2019 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 07:05

Millet İttifakı'nın CHP'li Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem yeni projelerini Crowne Plaza'da düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya katılanlar arasında CHP Bursa milletvekilleri, CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Millet İttifakı belediye başkan adayları, CHP ve İYİ Parti Nilüfer ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile muhtarlar vardı.
Turgay Erdem konuşmasına "Yeni nesil belediyecilik anlayışına" vurgu yaparak başladı. Belediyecilik anlayışlarının temelinde katılımcılık yattığını belirten Turgay Erdem şu konulara vurgu yaptı:
"Nilüfer'i insani gelişmişlik endeksinde 5. sıraya hep birlikte taşıdık. Şimdi bu çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, yaşlısı, genci, kadını ve erkeğiyle el ele vereceğiz. Bunu hayata geçirmek ve Nilüfer'i daha mutlu bir geleceğe taşımanın temeli önümüzdeki dönem uygulamak istediğimiz yeni nesil belediyecilik anlayışından geçiyor.


Yeni dönemde Nilüfer'i daha aydınlık yarınlara taşıyacak yaklaşımlarımızı, sadece seçim vaadi olarak açıklanan projelerden ayıran en temel özellikler ise uygulanabilir ve sürdürülebilir olmaları."
Mutlu geleceğin mimarları, olan çocuklar ve gençlerin kente dair düşünce, öneri ve beklentilerini alarak işe başladıklarını vurgulayan Turgay Erdem, daha sonra akademisyenler, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında yer aldığı Nilüferliler ile kentin yarınlarına dair görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Turgay Erdem, şöyle devam etti:
"Bu anlayış doğrultusunda Nilüfer'de daha çok park, daha çok yeşil alanlar oluşturup, daha çok nefes alabileceğiz. Daha çok ses, katılım ve demokrasi, daha çok müzik, tiyatro ve sanatı Nilüfer'de yaşayıp, yaşatacağız. Tüm canlılar için daha çok yaşam hakkı ve sevginin hakim olacağı Nilüfer'i, daha neşeli çocuklar, özgür gençler ve daha mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getireceğiz.''
Önümüzdeki dönem oluşturacakları ''Yeni nesil Nilüfer''i iyi tarım, sağlıklı gıda, daha yeşil, daha çok nefes, daha çok sevgi ve yaşam hakkının da başkenti yapacaklarını belirten Erdem, şunları kaydetti:
"Düşük karbon ayak izi için gerekli önlemlerin alınması, güneş başta olmak üzere yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı gibi hayati önemi bulunan unsurları bünyesinde barındıran yeni nesil belediyecilik anlayışını Nilüfer genelinde uygulayacağız."
Millet İttifakı Nilüfer Belediye başkan adayı CHP'li Turgay Erdem, konuşmasının ardından yeni dönemde uygulayacakları projelerin tanıtıldığı barkovizyon gösterisini konuklarla birlikte izledi.
Turgay Erdem, toplantı sonunda da TEMA Vakfı yetkilileri ile birlikte Ekosiyaset Belgesi'ne de imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.