Hava Durumu

‘Türkiye Adaletini Arıyor’

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2015 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 08:21
5 Nisan 1878’de yapılan İstanbul Barosu’nun ilk Genel Kurulu yapılır.
 3 Ocak 1934 ‘de İzmir’de “Türkiye Avukatlar Birliği” Toplantısında, “Türkiye Barolarının Aynı Çatı Altında Toplanması Düşüncesi” benimsenir. 
5 Nisan 1958 tarihinde İzmir’de, Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmaları görüşülür. Toplantı sonucunda alınan kararlar temenni niteliğindedir.
Daha sonra 06.02.1963 tarihinde toplanan İzmir Barosu, 5 Nisan tarihini Avukatlar Günü olarak kabul edip, kutlama kararı alır.
9 Ağustos 1969 tarihinde Ankara’da ilk kez Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu yapılır. 
Ve 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmaya devam eder.
Bu yıl 5 Nisan’ın bir özelliği var. Bursa Barosu öncülüğünde, Türkiye Barolar Birliği, Yarsav, Demokratik Yargı Derneği katkıları ile “Türkiye Adaletini Arıyor” hareketi başlatılıyor. 
Bu hareket ne bir siyasal yapıya destek vermek, ne de bir siyasal yapıya zarar vermek mantığı ile yola çıkıyor. İstenilen ve arzulanan “Öngörülebilir, açık, şeffaf ve güvenilir bir yargı” olarak belirlenmiş.
Bilindiği gibi bundan birkaç yıl önce yargıya olan güven, yüzde 60’lar civarında iken, bugün yargıya olan güven yüzde 15’lerin altına indi.
Hedefler “Herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir Türkiye. Herkes için adalet” üzerine kurulu.
Bu çerçevede “Türkiye Adaletini Arıyor” yürüyüşü 5 Nisan Pazar günü saat 14:30’ da Kent Meydanı’nda bir miting düzenliyor.  Daha sonra 6 Nisan’da Bursa’dan İzmir’e sembolik yürüyüş başlayacak. Ve il merkezlerinde mitingler düzenlenecek. 10 Nisan’da Menemen’de, 11 Nisan’da da İzmir’de miting var.
Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bu etkinliğe adalet arayan herkesi davet ediyor ve “Bu etkinlikte tek bir siyasi partinin bayrağı, flaması olmayacak.Etkinliğimiz partiler üstü, adalet arayan herkese açık.” diyor.

CHP’de yarın önseçim var

CHP yıllardır yapmadığı bir şeyi yapıyor.
Hakim önünde CHP’nin milletvekilliği adaylığı için önseçimi yarın yapılıyor.
Bu önseçimde Bursa’da toplam 28 bin 200 CHP üyesi oy kullanacak. Bu üyeler 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde Bursa’daki CHP’nin adayı olabilmek için büyük bir yarışa girdiler.
Üyeler 77 aday adayı arasından, 18 isim belirleyecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.