Hava Durumu

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2014 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 08:39
Bursa dün ülkemizde ilk kez bir konuyu masaya yatıran il oldu. “UNESCO Dünya Mirası Bursa” konferansı, BTSO’da düzenlendi.
Balkan ve Rumeli Sanayici İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ve Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) işbirliği ile düzenlenen bu toplantı ülkemizde ilk  kez bu konunun değişik boyutları ilk tartışıldığı bir toplantıydı.
Bildiğiniz gibi Tarihi Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile Bursa, UNESCO Dünya Mirasları listesine girdi. Bu süreç 1998 yılında Erdem Saker’in girişimleri ile Bursa Unesco derneğinin kurulması ile başladı. Ardından 2000 yılında Erdoğan Bilenser döneminde devam etti. Finali ise bu konuda Alan Başkanlığı’nı kuran Recep Altepe yaptı.
Toplantının açılış konuşmalarını Balkansiad Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BUMİAD Başkanı İlker Öarslan, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun yaptı.
Dünkü toplantıda DMGD Başkanı Atilla Ege, DMGD Eğitim Komisyonu Başkanı Bilge Akcan, ASPnet Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Çelik Tarımcı ve UNESCO Türkiye Milli Komis-
yonu’ndan Şule Ürün birer konuşma yaptı.
Dünya Mirası Gezginleri Derneği (DMGD)  Başkanı Atila Ege  çok renkli bir kişilik kendisi dünyadaki UNESCO Dünya Mirası olan 1000’i aşkın yerin 700’ünü gezmiş. Bu konuda bir İskoçyalıdan sonra dünyada ikinci sırada.
Ege, “Türkiye’de ilk defa yapılan bu toplantıya Bursa ev sahipliği yaptı. İlk defa dünya miraslarının anlatılacağı bir toplantı düzenlendi. Bu göz yaşartıcı bir durum. Bu toplantıda konuşulanlar, Bursa’nın hızlı bir şekilde atılım yapmasını sağlayacak. Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası listesi’ne girmesi gurur verici bir durumdur.” dedi.
BTSO önemli bir bilimsel etkinliğe imza atıyor. Etkinliğin tanıtımı dün BTSO’da düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşıldı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde 26-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek “Bursa 3. Uluslararası Katılımlı Gıda Kongresi” BTSO’da yapılacak.
Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytuğ Onur, Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, BTSO Gıda Konseyi Başkanı Dr.Mustafa Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu, BTSO Meclis ve 12. Meslek Komitesi Üyesi ile Kongre Düzenleme Kurulu’ndan Burhan Sayılgan katıldı.
Bursa’da bundan 7 ve 14 yıl önce 2 kez daha Uludağ Üniversitesi tarafından Gıda Kongresi yapılmıştı.
Öncelikle bu bilimsel toplantı için BTSO ve UÜ sekiz aydır birlikte çalışıyor. İyi niyetle yola çıkılmış. Şimdiden kolaylıklar diliyorum. 
Güzel bir toplantı olacağını umuyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.