Hava Durumu

Türkonfed’den teşvik değerlendirmesi

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2016 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 05:00
TÜRKONFED, 2011 yılında başlanan bölgesel teşvik sisteminin sıkıntılarını, o yıl yayınlamış olduğu “Yeni Dönem, Yeni Hedefler” raporunda dile getirmişti. 
Raporda, “Yatırım teşviklerinin illerin gelişmişlik düzeyine göre tespit edilmesi” gerektiğini vurgulayan TÜRKONFED, yatırım teşviklerinde sektörler NUTS 2 bölgelerine göre tespit edilirken, vergi ve benzeri destek avantajlarının da aynı bölge içindeki illerin gelişmişlik düzeyine göre belirlenmesinin önemine değinmişti. 



TÜRKONFED YKB Tarkan Kadıoğlu, “Binali Yıldırım’ın başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’in teşvik sisteminde yeni bir değişikliğe gitmesi, illere ve sektörlere özel teşvik uygulanmasının hazırlıklarına başlaması daha önce dile getirdiğimiz önerilerin doğruluğunu göstermektedir” diyerek şunları söyledi:
“Aradan geçen beş yılda önerilerin dikkate alınmasından memnunuz. Yapılacak değişikliğin, özellikle az gelişmiş bölgeler ve iller için orta gelir tuzağından çıkışta ivme yaratacağını düşünüyoruz.”

Şahin ve Eximbank

AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in çabaları sonucunda 2012 yılında Bursa’ya Türk Eximbank irtibat bürosu açmıştı. 
Açılan irtibat bürosunun personel yönünden güçlendirilmesi için de Ankara’da girişimlerde bulunan Hüseyin Şahin, gelinen noktanın memnuniyet verdiğini belirtti. 

Anadolu Ateşi geliyor



BALKANTÜRKSİAD organizasyonuyla  Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Bursa’ya geliyor. Anadolu Ateşi, 26 Temmuz 2016 Salı günü saat 21.00’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak.
BALKANTÜRKSİAD YKB Levent Bilek, “Anadolu Ateşi, bu ay Bursalılara özel bir gösteri sergileyecek.
BALKANTÜRKSİAD olarak  hem üyelerimizi, hem de Bursalıları, iş stresinden uzaklaştıracak  organizasyonları önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.