Hava Durumu

TÜSİAD’ın listesinde Yeşilova da var

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2015 08:14
TÜSİAD bugün 45. seçimli genel kurul toplantısını gerçekleştirecek. Ülkemizde kurulan ilk sanayici ve işadamları derneği olan TÜSİAD, dün  yeni oluşturulan yönetim kurulu aday listesi ile yüksek istişare konseyi divanı aday listesini kamuoyuyla paylaştı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansen Başaran Symes, bugün genel kurul toplantısına sunulmak üzere yönetim kurulu asil ve yedek üye aday listesini oluşturdu.
Yeni oluşturulan listede yedeklerde Bursa’dan da bir isim var. BUSİAD eski başkanı ve Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova yedeklerde yer aldı.
Yeşilova geçtiğimiz dönem de yedekler listesinde yer almıştı. Ali İhsan Yeşilova, daha önceden TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve TÜSİAD Başkanlığı yapan Muharrem Yılmaz’dan sonra TÜSİAD yönetimine girebilmiş ikinci isim oldu.
Ali İhsan Yeşilova’yı kutluyorum.

SKAL toplantısından

Bursa SKAL Kulübü 2015 yılının ilk toplantısını Bursa’nın en yeni turizm yatırımlarından Selahattin Arda’nın sahibi olduğu Adranos Hotel’de, Cengiz Tokatlı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
2014 yılına ilişkin turizm verilerini değerlendiren Bursa SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 2014 yılında Türkiye’ye 39 milyon turistin geldiği ve 2015 yılı turist hedefinin de 45 milyon olduğunu hatırlattı.
Vehbi Varlık, Türkiye’ye turist gönderen ülkelerde yaşanan artışta 2014 yılına ülke bazında bakıldığında, yüzde 33,8’lik bir artışla İran’ın başı çektiğini kaydederken, bu artıştan Bursa’nın pay alamadığı konusuna değindi.  
Arapların aranılan şehirlerinin başında Bursa gelirken, İranlı turistlerdeki artıştan yararlanamamasının konuşulduğu ocak ayı toplantısında, daha modern ve eğlence hayatını daha fazla seven İranlı turistlerin İstanbul, Bodrum, Antalya gibi illeri tercih ettiği, Bursa’yı daha çok doğa ve tarih seven Arap turistlerin tercih ettiği ifade edildi.

BUSİAD’da mali genel kurul

Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmezi sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu noktada BUSİAD da ülkemizde ve özellikle Anadolu’da önderlik yapmış bir kuruluştur. 300’ü aşkın üyesi, 1050 sanayi kuruluşu ve toplam 140 bin çalışanı üyelerinin bünyesinde barından BUSİAD, Anadolu’nun ilk ve Türkiye’nin ikinci SİAD’ıdır. BUSİAD cumartesi günü mali genel kurulunu yapıyor.
BUSİAD Evi’nde  saat 11:00’de yapılacak.  Konu ile ilgili bir açıklama yapan BUSİAD Başkanı Günal Baylan, “Tüm üyelerimizi mali genel kurulumuza bekliyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.