Hava Durumu

TUTAP ve Denizhan Sezgin

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2020 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2020 08:49

TUTAP (Turizm ve Tanıtma Platformu), 2009 yılında kuruldu. Kurucu başkanlığını yapan Fikret Yıldız bu görevini sürdürmekte.

TUTAP'ın temel misyonunu şöyle özetliyor:

"Ülkemizin Ulusal ve Uluslararası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten ve kendi insanımızın tarihimizi tültürümüzü kaliteli materyallerle tanımalarını sağlayan, bu çerçevede girişimlerde bulunan ve on yıldır faaliyetlerine devam eden bir Sivil Toplum Kuruluşudur.

TUTAP, ülkemizin tanıtımını sosyal bir sorumluluk olarak görmekte, bu çerçevede faaliyetlerini Türkiye sevdasıyla sürdürmektedir."

Kısa bir süre önce bünyesinde Bursa, Bilecik ve Kütahya'daki rehberleri barındıran Bursa Rehberler Odası Başkanı Denizhan Sezgin, TUTAP tarafından Bursa Temsilciliğine getirildi.

Bunu TUTAB Genel Başkanı Fikret Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla da duyurdu.

Denizhan Sezgin, bu kapsamda ülkemizin ve Bursa'nın tanıtımına katkı koymak için çeşitli projeler hayata geçireceğiz, diyor.

Denizhan Sezgin'e yeni görevinde başarılar diliyorum.

MAHİR ELLER PROJESİ

Türkiye Odalar Borsalar Birliği koordinasyonunda, TEPAV ve Bursa'da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde yürütülen Mahir Eller Projesi, Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.

Pandeminin ekonomiye etkilerini azaltmak için bir adım da "Mahir Eller Projesi" kapsamında atılmakta. Projenin uygulandığı Bursa ili başta olmak üzere Adana, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerini kapsayan 12 ilde istihdamı artırmak için işverene verilecek mali desteklerin kapsamı genişletildi.

AB Komisyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda yapılan yeni düzenleme ile işverene çalışanlarını ücretsiz belgelendirme fırsatı sunulurken, yeni işe alımlarda proje kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi almış kişilerin tercih edilmesi durumunda verilecek teşviklerin miktarı artırıldı.

Yeni düzenleme ile işverene verilen mali destek tutarı, proje kapsamında mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan 3 bin kişi için net 290 Avro'ya yükseltildi.

Bu kapsamda işverene aylık brüt asgari ücret ödemesinin desteklenmesi amacıyla 155 Avro karşılığı Türk Lirası, aylık sigorta primleri ödemesinin desteklenmesi amacıyla da, 135 Avro karşılığı Türk Lirası teşvik ödemesi gerçekleştirilecek.

İYİ BAYRAMLAR

İnsanlar tatile çıkmak için büyük bir koşuşturma içinde. Halbuki insan yaşamı tatilin kendisi. Bunu farkeden insan daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor.

Evet, dün Kurban Bayramı başladı. Hepimiz her zaman olduğu gibi bayram ile birlikte,i yeni kararlar alıyoruz. Genetiğimizde böyle günleri milat ilan etmek var.

Ben hepinize tüm sevdiklerinizle beraber huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum. Nice bayramları hep birlikte görelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.