Hava Durumu

Uçarmak, hizmet sektörünü dinledi

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 07:52

BTSO'nun organizasyonuyla Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile BTSO turizm ve hizmet sektörü komiteleri ve meclis üyeleri bir araya geldi.

Bu toplantıda sektörler pandemi nedeniyle ortaya konulan son kısıtlamalarla etkilenme derecelerinin arttığını belirterek, taleplerini birinci ağızdan bakan yardımcısına iletmek fırsatı buldular.

Ayrıca, 42. Komite Üyesi ve Meclis Üyesi olan TURSAB Merkez YK Üyesi Hasan Eker, Seyahat Acentalarının aşağıdaki sorunlarını iletti:

"Hizmet bedeli iadeleri; KÇÖ den faydalanmasına rağmen, iş olmasa dahi çalıştırılan ve personel maliyetleri; Havayollarının internet satışlarından kaynaklanan, acente mağduriyetleri."

Eker, bu konularla ilgili bakanlığının desteklerini beklediklerini belirterek, bu organizasyon için de BTSO yönetimine teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca diğer sektör temsilcileri de "Kira yardımı, Kredilerin ötelenmesi, ve sicil affı" konularını da gündeme getirdiler.

TURKİSH TEXTİLE NETWORK

Sanayicimiz, ihracatçımız yeni pazarlar bulma noktasında ve mevcut pazarlardaki payını arttırma noktasında büyük bir uğraş veriyor.

Bu noktada Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) bir önemli çalışma başlattı. Bu kapsamda UTİB Türkiye'nin tekstilde en önemli pazarı olan Almanya ve Birleşik Krallık'a ihracatı artırmak için Turkish Textile Network adı altında dört gün sürecek sanal ticaret heyeti düzenledi.

Dün başlayan ve 4 Aralık'a kadar devam edecek olan etkinlikte Türkiye'den ev tekstili ve giyimlik tekstil alanında faaliyet gösteren 26 firmanın yer aldığı heyet, ilgili ülkelerden 60'ın üzerinde üst düzey alıcı ile 270'ten fazla B2B görüşme gerçekleştirecek.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dijital ticaret heyetinin açılış toplantısı, online olarak gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi Yöneticisi Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya katılan T.C Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle birer konuşma yaparken, T.C Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve T.C. Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın da görev yaptıkları ülkelerdeki son durum ile bu ülkelerde Türk firmaları için doğabilecek fırsatlar ve riskler konusunda bilgiler verdi.

Toplantıda açılış konuşması yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçen ülkemizin bu sınavdan başarı ile çıkabilmek için ciddi bir uğraş verdiğine dikkat çekerek, UTİB olarak sürdürülebilir üretim ve ihracat için çok sayıda çalışmayı pandemiye rağmen iptal etmeden dijital ortamda sürdürdüklerini söyledi.

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, ise şunları söyledi:

"Bizim ülke olarak kendimize güvenmemiz lazım ikincisi katma değeri yüksek olan ürünlerin ihracatına yönelmemiz lazım. Ev tekstilinde gerçekten çok iddialıyız. Bizim Almanya'ya ihracatımız 380 milyon dolar civarında. Bu rakamı daha da artırmamız lazım. Almanya tek başına dünya ithalatında yüzde 3,6'lık paya sahip ve dünyada beşinci sırada. Almanya en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke. İngiltere'de bu dönem dijitalleşmenin yaşandığı dönem. Dolayısıyla elektronik ticaretinde çok önem kazandığı bir dönem. Bu alanı da kesinlikle boş bırakmamız gerekiyor. Türkiye'de internete erişim oranı 62 milyon kullanıcı var. 4,6 milyon tüketiciye ulaşmak çok önemli. Eğer elektronik ticareti iyi kullanabilirsek. Bu alanı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Dijitalleşme sürecinin bakanlık olarak destekliyoruz. Tek amacımız var ihracatçılarımızın bu dönemde doğru pazarlara en iyi şekilde yönlendirebilmek. Gelecek sene dünya ekonomisi tekrar rayına girecek. Ticarette tekrar artmaya başlayacak artacak yeter ki bir olalım birlik olalım"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.