Hava Durumu

Ulcay ve stratejik plan

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2016 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 07:35
Ergun Kağıtçıbaşı’nın kitabının tanıtım toplantısında Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile de sohbet olanağımız oldu. Temel konumuz kitap olsa da Yusuf Hoca biraz üniversiteden de söz etmeyi ihmal etmedi.
O sohbette yeni bir şey öğrendim. 1975 yılında kurucu rektörümüz rahmetli Prof.Dr. Fethi Tezok hoca tarafından kurulan üniversitemizin o dönem 10 yıllık bir stratejik planı olduğunu Yusuf Hoca’dan öğrendim. 
Ayrıca bu plan 1985 yılına kadar virgülüne dahi dokunulmadan uygulanmış.
Kuşkusuz uzun vadeli planlar içinde de revizler yapılabileceğini dile getiren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay bu konuda şunları söyledi:
“Önemli olanının revize ettiğiniz noktadan geleceğe yansıtacağınız projeksiyonları da çalışmalarınızın içine dahil etmeniz. O zaman ileriye yönelik bir icraat yapmış olursunuz. Sadece bazı şeyleri değiştirip, kendi bildiğinizce devam eder-
seniz yol haritanız stratejik olmaktan çıkar” 
Evet, Yusuf Hoca önemli bir noktaya dikkat çekti.

İş Güvenliği paneli

TOFAŞ ile BUSİAD Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından organize edilen “Davranışsal İş Güvenliği Yaklaşımları” paneli düzenlendi.
BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen panelde, iş sağlığı ve güvenliği kavramının firma kültürü haline dönüşmesi için ilgili tüm kurallara tepe yöneticilerinden çalışanlara kadar herkesin uyması gerektiği vurgulandı.

Tapu Kadastro 169 yaşında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün  169. yaşı nedeniyle Tapu Kadastro IV. Bölge Müdürü Feridun Yörük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ‘ı ziyaret etti.
900’ü aşkın personelle Bursa, Çanakkale ve Yalova’da, hizmet verdiklerini dile getiren Tapu Kadastro IV. Bölge Müdürü Feridun Yörük, “Ana amacı, vatandaşların gayrimenkullerini devlet güvencesi altında tutmak ve onlara en iyi şekilde hizmet vermektir.” dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.