Hava Durumu

Uludağ İçecek'ten bir ilk daha

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2020 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 08:47

Bursamızın bir elin parmakları kadar az sayıda olan asırlık markalarından biri de Uludağ İçecek Grubu. Efsane Uludağ Gazozları ve Uludağ Madensuyu ile bir asırdır, kentimize ve ülkemize hizmet veriyor.
Uludağ İçecek Grubu, asırlık deneyimi ve birikimi ile alanında hep ayrı ve ayrıcalıklı olduğunu yaptıklarıyla kanıtlıyor.
Bunları şöyle bir anımsayalım:
"Uludağ İçecek, tüm ürünlerinde koruyucusuz üretim yapan Türkiye'nin tek içecek şirketi."


"Uludağ İçecek, gazlı içecek ürün gamında yüksek kapasitede koruyucusuz üretim yapabilen dünyadaki ilk şirket olma özelliğini de koruyor."
"Uludağ İçecek ürünleri %100 pancar şekeri ile üretiliyor."
"Uludağ İçecek, nişasta bazlı şeker (NBŞ) glikoz ve fruktoz şurubu kullanmıyor."
Bu markamız alanının gerektirdiği tüm sağlık ve güvenlik için gerekli olan tüm belgelere de sahip.
Uludağ İçecek, hijyenik şartlarda koruyucusuz meşrubat üretimi için son teknoloji ile donatılmış üretim tesislerinde ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food, BRC Lojistik ve IFS gibi Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri; FDA Food Defence (Gıda Savunması) risk değerlendirme bakış açısı ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları) - GHP (İyi Hijyen Uygulamaları), ulusal ve uluslararası mevzuatlar ile ürün kalite-güvenlik standartlarının gerekliliklerini yerine getiriyor.

SEKTÖRÜN BİR İLKİ

Şimdi de Uludağ İçecek sektöründe bir ilke daha imza attı.
Uludağ İçecek Türk AŞ, koronavirüs ile mücadele sürecinde almış olduğu tedbirler ve hijyen koşulları sayesinde, doğal kaynak suyu, doğal maden suyu ve içecek sektöründe TSE COVİD-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni alan ilk firma oldu.

SAĞLIKLI ÜRETİM KOŞULLARI

Uludağ İçecek; üretim hatlarında uyguladığı pastörizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri ile üretimin yapıldığı tüm alanlarda ortam havası dahil olmak üzere her şeyin steril olmasını sağlarken, hatlara koruyucu özel giysiler, maske ve eldiven olmaksızın girilmiyor.
Ürünler; onaylı ve sertifikalı hijyenik şartlarda, flaş pastörizasyon yöntemiyle ticari olarak steril hale getiriliyor. PET ambalajlı ürünlerin üretimi aseptik hat sistemiyle gerçekleştiriliyor.


Cam ve kutu ürünlerin üretildiği tünel pastörizasyon sistemlerinde ise ürünler ve ambalajlar kontaminasyon(bir virüs, bakteri veya parazit ile bulaşma) riskinden arındırılmış dolum makinelerine alınıyor, şişe yıkama, dolum ve kapaklama işlemleri HEPA filtreden geçirilmiş hava ile beslenen ortamda, tam otomatik şekilde tamamen steril halde gerçekleştiriliyor. Bu sistemde dışarıdan herhangi bir kontaminasyon riski olmadığı gibi, ortam havası ısı, nem, basınç gibi parametrelerin kontrol altında tutulduğu ve belirlenmiş limitler dahilinde olması gereken partikül(parçacık) sayısı şartlarının sağlandığı temiz hava olarak tanımlanan şartlarda bulunuyor.
Sürekli gerçekleştirilen hava ölçümü, personel-ekipman biyo-kontaminasyon testleri ile mikrobiyolojik açıdan uygunluk ve sterilizasyon etkinliği sağlanıyor.

SONSÖZ

Görüldüğü gibi Uludağ İçecek, tüm üretim modelini, günümüzün modern hijyenik koşulları altında, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak, entegre biçimde ve her an değişen koşullara en süratli biçimde adapte olarak oluşturmuş.
Nuri (Erbak) Amca rahat uyu, çocukların ve torunların senin emanetini, senin hayallerini gerçekleştirerek daha yukarılara taşıyor ve de taşıyacak.
Erbak ve Kızıl ailelerini Bursa'ya yakışan bu markamızı korumak ve yukarılara çıkarmak için verdikleri mücadeleleri yakından bilen biri olarak gönülden kutluyor ve Bursa adına teşekkür ediyorum.
Onlar gerekeni yapıyor, bize kalan ise Efsane gazozumuzu ve madensuyumuzu gönül rahatlığı ile içmek. Afiyet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.