Hava Durumu

Üniversiteli gençler başarıya imza attı

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 07:36

Shell Eco Marathon Avrupa 2018, 1939 yılından beri düzenlenen uluslararası alternatif enerjili araçların yarıştığı ve dünyanın en prestijli mühendislik yarışmasından biri.
Bu yıl yarışmada yer Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT) öğrencileri, önemli bir başarıya imza attılar.
UMAKİT'in Barbaros yerli hidrojen enerjili aracıyla 1 metreküp hidrojen gazıyla 182.6 km gitme başarısı göstererek en verimli araç olarak Avrupa şampiyonu oldu.
Böylece UMAKİT ekibi, yarışma tarihinde bunu başaran ilk Türk ekibi oldu ve Türk bayrağını Londra'da dalgalandırdı.
Barbaros'u oluşturan UMAKİT ekibi Alperen Kaya, Araş. Gör. Mert Ali Özel, Seçkin Çakır, Ebubekir Pınar, İsmet Berkay Kabatepe, Furkan Avcı, Batuhan Temiz, Turgut Can Şahin, Aslıhan Pamuk, Furkan Onat, Tuğba Hacıoğlu ve Selim Şenocak'tan oluşuyor.
1 yıl boyunca süren yoğun çalışmalar sonucunda, Barbaros isimli hidrojen enerjili aracının, yerli motorunu, motor sürücü devresini, 1.3 kg ağırlığındaki karbon fiber jantı, inovatif soğutma sistemi, aktif ve pasif güvenlik sistemlerini tasarlama ve üretme başarısını gösterdi. Kutluyorum.

Selçuk Şirin'e önemli ödül
New York Üniversitesi (NYU) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin, ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarımızdan biri.
Kendisi ağırlıklı olarak sosyal girişimcilik alanında çalışıyor ve ulusal bir gazetemizde de eğitim ile ilgili yazılar yazıyor.
İsviçre kökenli dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen 2018 Jacobs Ödülü bu yıl Prof. Dr. Selçuk Şirin'e verildi.
Jacobs Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre Şirin, Amerika'daki Müslüman gençler, göçmen çocuklar ve Suriyeli mülteciler üzerine yaptığı uygulamalı çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.
NYU Öğretim Üyesi Selçuk Şirin'e ödülü, 30 Kasım 2018'de Zürih'te yapılacak özel bir törende verilecek.
Bu değerli bilim insanımız ABD'de 11 Eylül saldırıları sonrasında artan İslamofobi'nin etkisini gösteren ilk bilimsel çalışmayı yapan Şirin, Muslim American Youth (Amerikalı Müslüman Gençler) adlı kitabıyla tanınıyor.
Anımsanacağı gibi Prof. Dr. Selçuk Şirin'e, Bursa'da Çağdaş Eğitim Kooperatifi de bu yıl 3 Mart tarihinde ÇEK Ulusal Yılın Eğitimcisi ödülünü vermişti.

Kanocular damga vurdu
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü kano takımı, Eskişehir'de düzenlenen "Durgunsu Kano Türkiye Kupası" yarışlarına 36 madalya ile damga vurdu.
Eskişehir Mamuca Göleti'nde yapılan ferdi yarışlarda rakiplerini geride bırakmayı başaran Bursa Büyükşehir Belediyespor Kano takımı sporcuları, 15 birincilik, 16 ikincilik ve 5 üçüncülük madalyası kazanarak toplam da 36 madalyanın sahibi oldu.
Takım halinde 'Genç Bayanlar' kategorisinde Türkiye şampiyonluğu, 'Büyük Bayanlar' kategorisinde Türkiye ikinciliği ve 'Genç Erkekler'de de Türkiye üçüncülüğü kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.