Hava Durumu

Üniversiteye meydan konusu

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2015 07:28
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız ve Yönetim Kurulu ziyaret etmiş. 
Görüşmede Rektör Prof. Dr. Ulcay, üniversite için hazırladıkları projeleri İMO Bursa Yönetim Kurulu ile paylaşmış.
Üniversite için hazırlanan projeler kapsamında bir de üniversiteye yapılacak meydan gündeme gelmiş.
Bir espri yaparak meydan konusuna takılmak istedim. 
“Aman rektör hocam meydanlara dikkat edin. Meydan olduktan sonra bir de onun adı gündeme gelecek. Kimisi AK Meydan, kimisi Kızıl Meydan olsun, diyecek. Benden söylemesi.”
Uludağ Üniversitesi hayallerini Rektör Prof.Dr.Yusuf Ulcay tek tek hayata geçirmeye başladı. Benimkisi sadece espriydi, yeni projelere başarılar diliyorum.

UTİB’in Finlandiyalı konukları

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin konukları vardı.  Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği CEO’su Anna Kaisa Auvinen, Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği Başkanı Jouko Salakk ve beraberindeki heyetler UTİB’i ziyaret etti.
Konukları  Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, ağırladı.
UTİB Başkan Yardımcısı Canik, UTİB’in faaliyetleri ve UİB hakkında bilgiler verdi. Canik, Finlandiya’nın dış ticaret rakamlarının incelendiğinde, her geçen yıl ticaret hacminde artışın gözlendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük tekstil ihracatçısı ve dünyanın üçüncü büyük ev tekstili ihracatçısıdır. 2014 yılında toplam tekstil ihracatı yaklaşık 9 milyar dolar ve toplam hazır giyim ihracatı da 19 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bununla birlikte Finlandiya’nın 2014 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 407 milyon dolarlık tekstil ithalatı içinde Türkiye’nin payı 20 milyon dolar civarındadır.” 

Dünya İlkyardım Günü

Dünyadaki ilkyardım uygulamaları eski Mısır, Roma ve Yunan dönemine dek uzanıyor. Ancak kayıtlı olarak yapılan ilk işlemler 11. YY da haçlı  şövalyeleri tarafından kayda alınmış. 
Bu yıl Dünya İlkyardım Günü, Bursa’da bugün kutlanıyor. Uludağ Üniversitesi Prof.Dr.Mete Cengiz Salonu’nda yapılacak etkinliğin ana teması ise “İlkyardım ve Yaşlanan Toplum”  üzerine kurulu.
Bugünkü etkinlik saat 14:20’de Mete Cengiz Salonu’nda başlıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.