Hava Durumu

Üniversiteye ve valiliğe örnek olsun

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2020 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 08:54

Prof.Dr.Veysel Bozkurt, lisanstan, profesörlüğe uzanan akademik süreci içinde Bursa'da olan ve Uludağ Üniversitesi'nde hocalık yapan kentimizin yakından tanıdığı bir isim. Şimdi kendisi ülkemiz en köklü üniversitelerin biri olan İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapıyor.
Kendisi ile Bursa'dan tanışıyoruz. Bazı bi-limsel toplantılarda onu dinledim ve BUSİAD'da da bazı toplantılarda birlikte olduk.


Geçenlerde Prof.Dr.Veysel Bozkurt hoca linkedinde bir paylaşım yaptı. Paylaşım şuydu:
"İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane'den müthiş bir hizmet. 1928-1942 arasında yayınlanmış 55 yerel ve ulusal gazete kaliteli bir şekilde taranarak erişime açılmıştır."
Bu o kadar önemli bir konuydu ki. Bu sütunlardan defalarca dönemin valilerine, STK'larına üniversitelerine bunun Bursa özelinin hayata geçirilmesi için girişimde bulunmuştum. Düşünebiliyor musunuz? Bundan 60 yıl önceki bir gazete küpürü parmaklarınızın ucunda. Bunu ancak araştırma yapan insanlar çok iyi anlayacak. O gazetelerin tozlu arşivlerinde hapşıra hapşıra tükürükleriniz bitene kadar eski gazete sayfalarını çevirmek büyük derttir.
Buradan bir kez daha başta valimiz Yakup Canbolat, rektörümüz Prof.Dr. Saim Kılavuz'a sesleniyorum. Lütfen şu ancak örnekleri sadece Kültür Bakanlığı kütüphanesinde olan yazılı medyamızın geçmişini, hazır BEBKA da varken bir proje oluşturup digital ortama aktaralım.
Bu gerçekten büyük bir hizmet olur.

NUR GENCER VEFAT ETTİ

Türk basketbol tarihindeki ilk profesyonel yöneticilerden biri Nur Gencer'di. Eczacıbaşı spor kulübünden ayrıldıktan sonra 1977-78 sezonunda TOFAŞ'ta görev yaptı.
Hatta ilk sene takımın antrenörü Birol Öngör ağabey, ilk yarısonu ayrılınca, sezon sonuna kadar takımın başında koçluk yapmıştı, rahmetli.


Ve o sezon TOFAŞ ligi ikinci olarak bitirmişti. Nur Gencer, TOFAŞ'ta 1.5 yıl kadar kalmıştı. Kendisi ile uzun yıllardan beri TMOK'daydık.
Türk spor camiasının başı sağ olsun.

KAL-DER KARİKATÜR YARIŞMASI

Kentimizin önemli STK'larından Kal Der Bursa Şubesi bugün genel kurulunu hayata geçiriyor. Erdal Elbay yönetimi görevini bugün yeni seçilecek yönetime devredecek.
Bu arada 7. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması sona erdi. Uluslararası katılıma açık olarak Bursa'dan dünyaya açtığımız yarışmada birincilik ödülü Marcin Bondarowicz(Polonya) ikincilik ödülü Alireza Karimi Moghaddam(Portekiz) ve üçüncülük ödülü Borislav Stankovic' e( Sırbistan)gitti.
Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü ise Mohsen Asadi'nin (İran) oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.