Hava Durumu

Ürünlü’de sivri biberli bahar kebabı

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2015 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 06:58
Haftanın ikinci gününe sizleri bunaltmayacak bir konu ile başlamak istedim. Nilüfer’in Ürünlü Mahallesi, bilindiği gibi biberi ile ünlü. Ürünlü’de 3 yıldır Biber Festivali düzenleniyor.
Bu festival çerçevesinde de çeşitli yarışmalar da yapılıyor.
3. Ürünlü Biber Şenliği’ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey,  CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal da katıldı.
Festivalin en önemli bölümü bana göre Biberli Yemekler Yarışması’ydı. 10’u kadın biri erkek toplamda 11 kişinin katıldığı Biberli Yemekler Yarışması’nda sivri biberli bahar kebabıyla, Rabia Beki birinci; acılı biber tatlısıyla,  Zeynep Çakır ikinci ve kaymaklı domata biberi dolma ile Nazmiye Kızmaz da üçüncü oldu. 
Evet, kazananları kutluyorum. 
Laf aramızda jüride olup, tüm yemeklerin tadına bakmak varmış.

Karabıyık “Cari açığa dikkat!”

CHP Bursa Milletvekili ekonomist Prof.Dr.Lale Karabıyık genel bir ekonomik değerlendirme yapmış. Bu değerlendirme içinde özellikle cari açık ile iligili değerlendirme ilgimi çekti.
Bakın Karabıyık neler diyor:
“Enerji dışı cari açık artıyor. 2015 yılının ilk 6 ayında cari açık 22.7 milyar dolar. Turizm gelirlerinde 1.3 milyar, bavul ticaretinde de 1.4 milyar dolar azalma söz konusu ancak altın  ihracatı bunları telafi ediyor. Cari açığın finans kalitesi düştü, çünkü  döviz girişi olarak doğrudan yatırımlar, portföy yatırımları ve bankaların yurtdışından bulabildikleri krediler ile Net Hata Noksan Kalemi dediğimiz yani kaynağı belli olmayan girişler de ilave edildiğinde  toplamı 18.1 milyar dolar. Yani bu dördü cari açığı finanse etmeye yetmiyor. Zaten cari açığı kapatmak demiyoruz, sürdürülebilir cari açık adını veriyoruz,  ancak aradaki fark olan 4.5 milyar dolar MB döviz rezervlerinden karşılanmak zorunda kalınıyor.”

TKHK  ve sağlık turizmi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu  sağlık  turizmini masaya yatırdı. 
TKHK Sağlık Turizmi Koordinatörü Oğuzhan Kaya, Sağlık Turizmi tedavi ve muhasebeleştirme süreçleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. 
Kaya, sağlık turizminde başarıda otelcilik hizmetlerinin kalitesinin ve dil bilen personelin varlığının önemine dikkat çekerken hedefin sağlık turisti sayısını yükseltmek olduğunu ifade etti.
TKHK Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Uz.Dr.Elif Güler Kazancı ise, “Bursa’da sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını, özellikle termal turizm ve su kompleksi, fitoterapi, akupunktur gibi geleneksel tıp uygulamalarına önem verdiklerini ve Bursa’ya katkı sağlayacak her şey için üzerimize düşen görevleri yapacağız” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.