Hava Durumu

UÜ Rektörlüğü’ne ikinci aday Ulcay

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2015 07:23
Dün Almira Otel’de Uludağ Üniversitesi “Üniversitede Birlik Platformu” bu ay sonunda yapılacak rektörlük seçimlerindeki adayları Prof.Dr.Yusuf Ulcay’ı medyaya tanıttı.
“Birlik Ruhu” sloganıyla ortaya çıkan platform adına ilk konuşmayı İlahiyat Fakültesi’nden Prof.Dr.Tevfik Yücedoğru yapıp, Prof.Dr.Yusuf Ulcay’ı takdim etti.
Yücedoğru konuşmasında üniversitenin “Benden ve öteki diye bölündüğü” için yola çıktıklarını “Şişirilmiş ego ve kimseyi dinlemeyen yönetime” karşı olduklarını dile getirdi.
UÜ Rektör Adayı Prof.Dr.Yusuf Ulcay iş ve sanayi dünyasından da yakından tanıdığımız bir isim. Kendisi konuşmasına “Yeni Rektör, Yeni Yönetim, Yeni Üniversite” sloganı ile başladı.
Platform olarak beş aydır çalışmalarını sürdürdüklerini ve süreçte kendi adının ortaya çıktığını belirtti. Ulucay, geçmişteki yöneticilere teşekkür ettikten sonra üniversitenin niteliğini ortak akılla arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. 
Prof.Dr.Ulcay, çevre, görsel kirliliği olmayan, yol ve park sorununu halletmiş, şehir halkı ile bütünleşmiş, her yönü ile yaşanabilir, ekonomik ve istihdam alanlarının olduğu bir üniversite hayal ediyor.
Ulcay’a başarılar diliyorum.

Prof.Dr.Yusuf Ulcay kimdir?

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olan Prof.Dr.Yusuf Ulcay, 1959 Bursa doğumlu. Bursa(Uludağ) Üniversitesi Makina Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Tekstil ve Makina Mühendisi olarak mezun oldu.  Sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursu ile  yüksek lisans ve doktorasını 1989 yılında Maryland Üniversitesi’nde tamamladı. 
1991-1992 akademik yılında Yrd. Doç. olarak UÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne başladı. 1992 yılında doçent oldu.  2005 yılında profesör  oldu.  2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nde, 2 yıl Rektör Yardımcılığı yaptı. Tekrar UÜ Mühendislik Fakültesi’ndeki görevine döndü.
BTSO Eğitim Vakfı Mütevelli Kurulu üyesi. BUTGEM, BUTEKOM’ da etkin çalışmalar yapıyor.

Güney Koreli öğrenciler

Uludağ Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında Bursa’yı ziyaret eden  Güney Kore’nin  Pusan National Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler felekten bir gece çaldı.
 Balkansiad ve Balkantürk Eğitim Vakfı  ev sahipliğinde öğrenciler Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen yemekte keyifli bir gece geçirdi.
Uludağ Üniversitesi ve Güney Kore’nin  Busan şehrinde yer alan Pusan National Üniversitesi arasındaki protokol çerçevesinde Güney Kore’den  20 kadar öğrenci Bursa’ya gelmişti.
Bu programın koordinatörlüğünü UÜ’den Doç. Dr. Bülent Şenay yapıyor.

ADD’den Bursa Nutku

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa  Şubesi bugün  “Atatürk’ün Bursa Nutku” konulu bir etkinliğe imza atıyor.
Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Kemal Alton’un açıklamasına göre etkinlik bugün saat 13.00’te Zafer Plaza önünde başlayacak. 
Zafer Plaza önünden Attaürk Müzesi’ne yürüyüş ve orada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Atatürk’ün Bursa Nutku okunacak.
Etkinlik sonunda da Atatürk’ün Müzesi gezilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.