Hava Durumu

UÜ’ye opera ve bale yakışır

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2016 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 07:12
Cumartesi günü Merinos’taki AKKM’nin Osmangazi Salonu’nun, 3 balkonun ve merdiven boşluklarının tamamı argo deyimiyle tıklım tıklımdı.
Oraya gelen çocuk, genç ve aileleri Bursamızda Uludağ Üniversitesi  tarafından ilk kez gerçekleştirilen  bir akademik bale gösterisinde Çaykovski’nin Fındıkkıran’ını izlediler.
UÜ Devlet Konservatuvarı  Gençlik Senfoni Orkestrası ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı’nın bu ortak etkinliği muhteşemdi. Aynı zamanda etkinliğe UÜ Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu da bu etkinliğe eşlik etti.



Bu görkemli gecenin ana mimarı UÜ yönetmeliklerinde değişiklik yaparak, sanat ve spor alanındaki Bilimsel Araştırma Projeleri’nin yolunu açan UÜ Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulçay’dı. Konunun gelişme sürecinde de Danışmanı Prof.Dr. Aslı Hockenberger vardı.
Önce Rektör Ulcay’ı kutluyorum. Şimdi ise ona büyük görev düşüyor. Mevcutta UÜ Devlet Konservatuvarı’nda açık olan Opera Ana Sanat Dalı’na kadro sağlamak.
UÜ’ye opera ve bale yakışır. 

UÜ, Büyükşehir ve sanat


Evet, cumartesi günkü bale etkinliğindeki muhteşem kalabalık Bursa’nın opera ve baleye tutkusunu dile getiriyordu. Genç ve çocukların ailelerinin yanında olması ayrı bir güzellikti.
Emin olun adınızın önünde büyükşehir olması yetmiyor. Opera ve balesi olmayan bir metropol dünyada düşünülemez. Top Uludağ Üniversitesi’nde.

Emek verenlere bravo


Çalışmanın proje yürütücülüğünü UÜ Devlet Konservatuvarı  Müdürü Prof.İsmail Göğüş yaptı. UÜ Devlet Konservatuvarı  Gençlik Senfoni Orkestrası’nı Şef Dağhan Doğu yönetti. Oyunu sahneye koyan ve kostüm tasarımı Yağmur Arınlı ‘nındı. 
Repetitörler Mahmut Akyol, Kalibek Kozomuratov, Elena Kritza ve Yağmur Arınlı’ydı.  Sahne ve dekor tasarımı ise Ahmet Şinasi İşler, Barış Gençler ve Dağhan Doğu’nundu. Koroyu ise Betül Belma Özsoy çalıştırdı.
Kutluyorum.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.