Hava Durumu

Vali Karaloğlu'na not

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2014 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2014 08:31

Bursa İl Halk Kütüphanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1948 iki kütüphanenin birleşmesi ile Bursa Umumi Kütüphanesi olarak kuruldu. 1949'da müdürlük oldu.  1969 ve 1980 yılları arasında şu anda Bursa Yazma ve Eski Basma Eserler Kütüphanesi olarak kullanılmakta olan İnebey Medresesi'ndeydi. 22 Haziran 1981'de de şu andaki yerine geçti.
Sayın Valim, geçtiğimiz günlerde bir yeni kitap çalışmam için eski gazeteleri taramam gerekiyordu. Bunun için Bursa İl Halk Kütüphanesi'ne gittim. Sağolsunlar personel yardımcı oldu ve aradıklarımı bulup, kopyalarını aldım. Ama orada eski gazetelerin ciltlerinin baştan aşağı yenilenmesi gerçeği  ile de karşılaştım.
Sayın Valim, eski gazeteler Bursa'nın belleğini oluşturmak. Zaten yazma ve kayıt altına alma alışkanlığı olmayan bir toplumuz. Lütfen bir talimat verin de, o eski ciltler yenilensin, bakımları yapılsın, olanak var ise dijital ortama aktarılsın ve belleğimiz kaybolup, gitmesin.

 

MİNA VE OTİZM

Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Bugün dünyada doğan her 88 çocuktan biri, otizmli olarak dünyaya geliyor. İçinde yaşadığımız kent olan  Bursa'da da 980 otizmli çocuğumuzu bulunuyor.

"Bursa'da Elele Vereceğiz, Otizmi Yeneceğiz" sloganıyla  2012 yılında kurulan Mina Otizmle Yaşam Derneği, hedefleri olan "Otizmi yenmek için" çalışmalarını sürdürüyor.
Bu amaçla çeşitli etkinlikler organize ediyorlar. Bu etkinliklerden birisi de Pazar günü gerçekleşti.
Mina Otizmle Yaşam Derneği yararına düzenlenen ve Uludağ Türk Sanat Müziği korosunun katılımıyla Şef Hilmi Bozdemir yönetiminde bir konser düzenlendi.
Yine bu gecede Milli Eğitime bağlı Ocem sınıflarının düzenlemesi projesi olan "Siz olmazsanız, sınıfımız eksik kalır" projesiyle Ali Osman Gür İlköğretim okulunun özel eğitim sınıfı düzenlenmesinin startı verildi.
 

NİLÜFER KADIN KOROSU VE VEFA

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu bir vefa örneği gösterdi.  Sahnede geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden klarnet sanatçısı emekli hakim Günay Devrimci, Nilüfer Kadın Korosu'nun Uğur Mumcu Sahnesi'nde düzenlediği konserle anıldı.
 Nilüfer'de "Adalette Bir Ses, Klarnette Bir Nefes" adı altında geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Günay Devrimci'yi anma konseri düzenledi. Devrimci'nin sevdiği şarkılarla anıldığı geceye ailesi, çalışma arkadaşları, ünlü sanatçı Fatih Erkoç ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Emekli hakim Günay Devrimci'nin hayat hikayesi ve klarnete olan bağlılığı anlatılırken Şef Aysel Gürel'in yönetiminde sahne alan Kadın Korosu da hicaz makamında eserleri seslendirdi. Duygusal anların yaşandığı konserde, Günay Devrimci'nin saz heyetindeki sandalyesi boş bırakıldı.
Bu duyarlı davranıştan ötürü Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu'nu kutluyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.