Hava Durumu

Yalın Zirve başladı

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2015 07:41
Yalın Enstitü Derneği’nin organize ettiği 8. Yalın Zirve İstanbul Divan Otel Asia’da başladı.  Zirve’ye 650 katılımcı katıldı.
Yalın Zirve’nin açılışında Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken, Tofaş  Dünya Klasında Üretim Müdürü  Murat Koca birer konuşma yaptılar.
Ardından da Dünya Yalın Enstitüler Derneği kurucusu Dr.Daniel Jones bir konuşma yaptı. Dr.Jones konuşmasında Yeni Öncüler: Dijital Çağda Yalın başlıklı bir konuşma yaparak, geleceğe projeksiyon yaptı.
Yalçın İpbüken konuşmasında ülkemizde yalın üretimin ve yalın enstitünün öyküsünü  anlattı. Yalın Enstitü bugüne kadar 370’nin üzerinde yalın firma projesi gerçekleştirdi. Bugünde 60 firmada yalın projeler uygulanıyor.
Yalın Zirve’ye Bursa’dan konuşmacı olarak katılanlar arasında BTSO’dan Nilay Durukan, Coşkunöz’den Nilay Çetiner, UÜ’den Prof.Dr.Ayberk Kurt katıldılar. Zirve boyunca 9’u yabancı, 42 konuşmacı yalın deneyimlerini paylaştı. Zirve’nin ana sponsorluğunu Tofaş yapıyor. Ayrıca Sütaş da sponsor.

***

Engelliler ve bocce

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen Petank (Bocce)Turnuvası’nda engelli bireyler sportif hünerlerini sergiledi. 
Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelliler Meclisi, Reşat Oyal Kültürparkı bocce sahasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Petank Turnuvası düzenledi.

***

İsraftan kaçış: Yalın

Japonya’da Toyota’nın doğuşuna neden olduğu Yalın Düşünce, iş dünyasının vazgeçilmezi oldu.
Otomotivle başlayan her alandaki israfın çıkarılması mantığı artık devlet yönetiminden; hastane yönetimine kadar her alanda bir vazgeçilmez oldu.
Fiziksel alandan, insan sayısına; oradan maliyet ve zamana kadar ana hizmet veya ürüne katma değer getirmeyen her şey modelin dışına çıkarılıyor. Yani iş yapış şekli yeniden dizayn ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.