Hava Durumu

Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2014 07:59
Mimarlar Odası Bursa Şubesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi”nin 27’ncisini, 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Erexpo Fuarcılık A.Ş. ve Burkon Turizm & Kongre firmaları işbirliğiyle hayata geçirecek.
Bu önemli etkinliğin tanıtım toplantısı cuma akşamı Almira Otel’de yapıldı. Aynı zamanda mimar da olan eski meslektaşımız ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu’nun sunduğu gece çok güzel geçti.
Gecede 1988’de temsilcilikten şubeye dönüşen Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin ilk yönetim kurulu başkanı ve Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin isim babası Orhan Efe de güzel bir konuşma yaptı. 
Bursa’da şu anda akademik odalar içinde en genç oda başkanı olma unvanını taşıyan TMMOB  Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek ise özetle şunları söyledi:
“Alışılmışın dışında yalnızca mimarlar tarafından seçilecek firmalara yapacağımız özel davetlerle oluşturulacak sergi alanında, Bursa’nın ilk ve tek butik yapı ve dekorasyon fuarını gerçekleştireceğiz. 
Bu önemli etkinliğimizi, potansiyel katılımcı firmalarımıza ve Bursa kamuoyuna tanıtmak amacıyla yaptığımız bu lansman gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz.”
Başarılar diliyorum.

Cezmi-Mübeccel Akdiş

Prof.Dr.Cezmi Akdiş ve eşi Doç.Dr.Mübeccel Akdiş Bursa’nın uluslararası platformdaki gurur kaynakları oldu. Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Gazetesi’nin Bilim Teknik ekinde yurtdışında araştırmalarını sürdüren ve bilimsel çalışmaları açısından en yüksek h değerine (bilimsel çalışmaları değerlendirmede bir ölçüt) sahip 25 bilim insanının adı yayınlandı.
Bu listede Bursa’dan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Avrupa’da ve dünyada alerji alanının önemli isimlerinden Prof.Dr.Cezmi Akdiş ve eşi Doç.Dr.Mübeccel Akdiş de yer aldı. Akdiş çifti çalışmalarını İsviçre’de sürdürmekte.
Gurur duydum. Sevgili Cezmi kardeşimi ve Mübeccel hanımı kutluyorum.

Fazlı Taştan TRT’de

Fazlı Taştan, Bursa siyasi yaşamının tanınmış bir ismi. 1980 öncesi Bursa’daki ülkücü hareketin önemli isimlerinden olan Fazlı Taştan, 12 Eylül darbesi sonrası yurtdışına kaçmıştı. Daha sonra Türkiye’ye dönen Taştan, tekstil ticareti ile uğraştı ve bir dönemlerin ANAP’ında Yıldırım Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Taştan, bugün TRT Türk’te saat 22:00’de yayınlanan “Ahmet Yenilmez ile Azürdeler (incinmiş, kırılımış anlamında)” programının konuğu olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.