Hava Durumu

Yeşil Lions’ta Orhan Efe dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 07:19
Bu yıl 30. yılını kutlayan Yeşil Lions Kulübü devir teslim sonrası yapılan ilk toplantı Efehan Otel’de gerçekleştirildi. Orhan Efe ve kulüp sekreteri Arzu Tan Bayraktutan’ın yönetimindeki toplantı öncesi tüm Lions üye ve yakınlarından ebediyete intikal edenler ruhuna İsmail Hakkı Bursevi Camii müezzini Recep Altaş hatim indirdi.
Ayrıca iki mevlevi de küçük bir sema gösterisi yaptı.
Kulübün resmi toplantısı içinde de Bursa İl Vaizi İbrahim Sezer “Oruç, İslam’da kadının değeri ve önemi ile inanç özgürlüğü ve hoşgörü” konusunda bir konuşma yaptı.
Maide  suresinin 32. ayetinden söz ederek “Bir insanı yaşatmak tüm insanları yaşatmaktadır. Bir insanı öldürmek de tüm insanları öldürmektir.” diye söze başlayan İbrahim Sezer, İslam’ın beş temel dayanağını şöyle anımsattı:
“Din hürriyeti. Mülkün dokunulmazlığı. Aklın muhafazası. Neslin muhafazası (ırz ve namus). Canın muhafazası” 
Toplantı sonunda Orhan Efe konuklara birer belge takdim etti. Ayrıca Orhan Efe yaptığı konuşmada bu dönem kulüp olarak “İnanç özgürlüğü, diyalog ve insan hakları” temelli etkinliklere ağırlık vereceklerini dile getirdi.

BTSO ile Bursa geziyor

BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı işadamlarını yılın ilk 6 ayında 21 fuar organizasyonu ile buluşturdu. 
Bursalı işadamları bu kapsamda yılın ilk 6 ayında, ABD, Çin, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve İtalya’da düzenlenen 21 fuarı ziyaret etme imkanı yakaladı. KOSGEB ve BTSO tarafından maddi desteğin verildiği fuar organizasyonlarında BTSO üyesi 800’e yakın firma temsilcisi, ziyaretler boyunca önemli iş bağlantıları yaptılar.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarcılığın KOBİ’ler için hayati bir önem taşıdığını hatırlatarak, “Küresel Fuar Acentesi Projemiz çerçevesinde bu sene 58 fuarı takvimimize aldık. İhracat odaklı büyüme hedefimiz doğrultusunda üyelerimizin sektörleriyle ilgili yenilikleri yakından görmelerini ve yeni iş bağlantıları kurmalarını istiyoruz. Bursalı firmalarımızı, BTSO tarafından düzenlenen fuar organizasyonlarına bekliyoruz” dedi.

Burulaş’tan zam açıklaması

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, ulaşım fiyat artışı konusunda bir açıklama yaptı. Fidansoy özetle şunları söyledi:
“Son bir yılda döviz fiyatlarında % 35, işçilikte % 12 artış ile sektöre yeni mali yükümlülükler getirilmesi fiyat ayarlamasını zorunlu hale getirmiştir. Gerçek direkt maliyet artışı % 14 olmasına rağmen ortalama % 8,2 fiyat artışı yapılmıştır.
Maliyetlerde düşüş veya teşvik olması halinde indirim yapılması tabiidir. Ayrıca yurttaşlarımızın aylık kartları tercih etme oranının artması halinde aylık kartlar çok kısa sürede ucuzlatılacaktır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.