Hava Durumu

Yıldırım’da internet ücretsiz

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2015 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 07:04
İlk kez bilgisayarların birbiriyle konuşması 1965 yılında, Amerika’da gerçekleştirildi. 1969 yılında Amerika’nın üniversitelerinde bulunan  bir ana bilgisayar ve 4 merkez arasındaki ilk bağlantı sağlandı. Böylece “internet” sisteminin ilk temelleri atıldı . Amerikan Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan sisteme  “Arpanet” ismi verildi.
1995 yılında tüm dünyada yaygınlaştı.  Türkiye’de, ilk kez  ODTÜ’de  Nisan 1993’te kullanıldı.
Bursa’da Yıldırım Belediyesi internet kullanımının yaygınlaştırılması için ilçede ücretsiz internet hizmeti veriyor.  Emirsultan Meydanı, Cazibe Merkezi, Cumalıkızık, Mimarsinan Parkı, Mustafa Kemal İlhan Parkı ve Bayrak Alanı'nda ücretsiz internet hizmeti başladı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İletişim çağının vazgeçilmez unsurlarından biri olan interneti ilçemizin 6 farklı noktasında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz. Bunu ilerleyen tarihlerde daha da yaygınlaştıracağız" dedi.
Edebali’yi bu girişiminden ötürü kutluyorum.

***

Mühendisler sertifika aldı

İMO Bursa Şubesi’nin BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında gerçekleştirilen Mesleğe Hazırlık Kursu devam ediyor.
Son olarak  İnşaat Mühendisi Zeynep Aksangür tarafından verilen Statik Proje Çizimlerinde Bilgisayar Kullanımı eğitimi ile sona erdi.
Kursu bitiren 65 genç mühendise belgelerini İMO Başkanı Basri Akyıldız verdi.

***

COHO Fuarı başlıyor

COHO Fuarı çarşamba günü başlıyor. BTSO ve Tüyap Bursa işbirliği ile Türkiye’de ilk defa otel, restoran, kafe ve hastane sektörüne kontrat işleri yapan güçlü tedarikçilere yönelik olan Contract Hotel Expo Bursa Fuarı kapılarını açıyor.  
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, çözüm ortaklarını buluşturacak COHO Fuarı ile sektörlerin kalkınmasına ivme kazandırmayı hedeflediklerini ve fuarın Bursa’ya katma değer katacağını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.