Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’dan orta vadeli program

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2016 05:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 05:02
Başbakan Binali Yıldırım, dün 2017-2019 dönemini kapsayan orta vadeli programı açıkladı. Yıldırım programın amaçlarını şöyle belirledi:
“Orta vadeli programın beş temel amacı var. İstikrar, siyasi istikrar, ekonomik istikrar. İstikrar sürünce büyüme de kendiliğinden gelecek. İstikrar olunca kapsayıcı büyümeyi de gerçekleştireceğiz. Türkiye mutlaka katma değeri yüksek teknolojik ürünlerde söz sahibi olmalı. Orta vadeli program içinde büyümenin artarak devam etmesini, kişi başı gelirin artmasını, yeni iş aş alanları oluşturulmasını hedefliyoruz. Bunu yaparken enflasyonun düşmesi için mücadele edeceğiz, cari açığı azaltacağız. Mali disiplinden asla vazgeçmeyeceğiz.”



Yıldırım, büyümenin yüzde 5’in altında olmayacağını, enflasyonun daha da düşeceğini söylerek “Türkiye 2009 hariç 27 çeyrek sürekli büyüdü. Bu yıl da büyüme devam ediyor. Bu yıl Türkiye dünya ortalamasının iki katı büyümeyi yakaladı. Bu bizim için yeterli değil. Biz yine de 2016’da yüzde 3’ün üzerinde büyümeyi yakaladık. Yüzde 3-4 arasında büyüme yeterli mi, asla bu büyüme bizim hedeflediğimiz bir büyüme değil. Darbe girişimi oldu, buna rağmen yapısal reformlara devam ettik” dedi.

Eğitim konusunda not

Binali Yıldırım dünkü konuşmasında eğitim sisteminde yeni dönemin başlayacağını açıkladı. Buna göre, 2019’a kadar ikili öğretime son verilecek, tekli öğretim olacak. Öğrenciler yarım gün yerine tam gün okula gidecek. 
Ayrıca, eğitimde ilk 4’ten sonraki 5’inci yılda yabancı dil eğitimi mecburi hale gelecek. Okul öncesi eğitim de zorunlu hale gelecek.

UHKİB’de eğitim



Uludağ Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ‘Liderler için Sunum Teknikleri’ eğitimi düzenleyerek, ihracatçı firma temsilcilerini bir araya getirdi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Bahar Kayserilioğlu, liderler, liderlerin ortak özellikleri, sunum yapılırken dikkat edilmesi gereken kurallar, etkili sunum teknikleri gibi konular hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.