Hava Durumu

Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2021 08:06

Bir süre Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün genel sekreterliği görevini üstlenmiş, spor alanında eğitim görmüş ve bu alanda akademik çalışmalar yapmış, bir spor bilimci olarak belediyelerin spor konusundaki misyonları konusunda doğal olarak fikir sahibiyim.

Ben yerel yönetimlerin profesyonel takımlar kurup, bunlarla 'tanıtımımızı yapıyoruz' gibi rasyonel olmayan bir gerekçeyle karşımıza çıkmalarına karşıyım. 10-15 profesyonel sporcunun-çoğu da bu kentli olmayan- yaşamlarına yüzbinlerce, milyonlarca para harcayıp, katkı koymanın bana göre mantığı yoktur. Yerel yönetimlerin spor alanındaki görevleri sınırları içinde çocuklarımızın, gençlerimizin spora ulaşım noktasındaki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmaktır.

Bugün kentimizde denizi görmemiş çocuklarımız vardır. Yıllarca bu kentte bu köşeden ve/veya katıldığım toplantı ve panellerde bu düşüncelerimi dile getirdim. Hatta Sağlıklı Kentler Birliği'nin yıllar önce rahmetli Hikmet Şahin başkanı iken Eskişehir'de düzenlenen toplantısının bir gününün spora ayrılmasını ve orada bu konunun belediye başkanlarına aktarılmasını da sağlamıştım. Hayallerimden birisi "Bursa'da yüzme bilmeyen çocuk kalmasın"dı.

NEŞELİ HAVUZLAR MUTLU ÇOCUKLAR

Bu hayalim bir biçimde hayata geçmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi yürütülmekte. Bu projeye "Neşeli Havuzlar Mutlu Çocuklar" projesiyle destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçedeki 7 noktaya kurduğu portatif yüzme havuzlarıyla 6-13 yaş aralığındaki yaklaşık 10 bin çocuğa yüzme eğitimi verdi.

Bu sporda fırsat eşitliğini sağlama noktasında önemli bir çalışma. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Mudanya ve Yenişehir olmak üzere 7 ilçede 8 okul bahçesinde portatif yüzme havuzları kuran Büyükşehir Belediyesi, 5 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında 3 farklı gruptan oluşan 6-13 yaş aralığındaki yaklaşık 10 bin çocuğa uzman eğitmenler eşliğinde yüzme öğretti.

Ayrıca bu proje kapsamında yüzme eğitimlerinin yanı sıra çocuklara 'Telafide ben de varım' projesiyle zekâ oyunları, görsel sanatlar, halk oyunları, matematik becerileri, dil ve konuşma, afet eğitimi, bitki ve çiçek yetiştiriciliği ve ilk yardım eğitimleri verildi.

KAPANIŞ TÖRENİ

Projenin kapanış töreni, Osmangazi ilçesindeki Pilot Sanayi İlkokulu'nda yapıldı. Palyaço ve illüzyon gösterileri ile Irmak Şahin konserinin yapıldığı törene, Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Altıntaş da katıldı.

Başkan Alinur Aktaş, "Hepimiz aynı sıralardan geçtik. Biz çocuklarımıza ne kadar bakarsak geleceğimiz o kadar parlak olur. Onlara ne kadar çok doğru bilgi yüklersek o kadar geleceğin iyi yöneticileri olur. Hiçbir çocuk kötü alışkanlıklarla doğmaz. Arada geçirdikleri süreçler onu kötü insan haline getirir. Anne ve babalarımız sevgisini çocuklarından eksik etmemelidir. Eline bilgisayar vererek onları tek başına bırakmamalıyız. Bu tür etkinliklerden çocuklarımız istifade etmeli. Şehirde yatırımlar elbette sürecek ama bizler zihinlerde de değişimi yapabilmeliyiz" dedi.

Törende Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Altıntaş da projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, eğitimlere katılan çocukları tebrik etti.

SON SÖZ

Önümüzdeki yıl hedef 25 bin çocuk olsun. 2023'te Bursa'da yüzme bilmeyen çocuk kalmasın. Bu tür projeler çok değerlidir. Doğrudan aileye dokunursunuz. Yüzme bilmeyen bir anne babanın ve/veya bu olanağı çocuğuna sağlayamayan anne babanın en büyük hayaldir, çocuğunun yüzmesi.

Bu doğru bir proje, bakanlığımız ve bu projeye ciddi destek veren Bursa Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.