Hava Durumu

Zafer Bayramı

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 07:06
Savaş aklıselim sahibi insanların tasvip edeceği bir şey değildir. Ama imparatorluklar ve büyümeleri savaşlarla gerçekleşmiştir.
Bunların dışında işgal edilmiş bir ülkenin işgal güçlerine karşı verdiği özgürlük mücadelesi olan Kurtuluş Savaşımız bir başkadır. Balkan Harbi, I.Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı, Osmanlı’nın birkaç neslini kaybettiği hazin bir süreçtir.
Osmanlı, Cumhuriyet’e kadar nerede ise 200 yıllık bir süreçte girdiği tüm savaşları kaybetmişti. 30 Ağustos ‘ta bu makus kader kırılmış ve Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos’la taçlanmıştır. Büyük Taarruz, yaklaşık 200 yıldan beri Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan ilk taarruz savaşıdır.



Dün  30 Ağustos Zafer Bayramımızın 94. yıldönümüydü. Son birkaç yıldır Cumhuriyet Bayramı ve Zafer bayramlarımızı çeşitli gerekçelerle coşku ile kutlayamıyoruz.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, ayrıca tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.
Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyelim, tanıyalım.

Balkan dansçıları

Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, KKTC, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan-Preşova’dan gelen halk oyunları ekipleri, toplu halde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 
Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette yöresel kıyafetler giyen konuk ekipleri, Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. Meclis salonunda gerçekleştirilen buluşmada dansçılar, Bursa’nın Balkan ülkelerine sağladığı destekler nedeniyle Başkanvekili Karlık’a teşekkür etti.

Kuşak karması

TAİDER, Aile İşletmeleri Derneği Bursa Temsilciliği bir süre önce düzenlemeye başladığı etkinliklerine devam ediyor. 
23 Eylül 2016 Cuma günü Bursa’da ger-çekleşecek TAİDER etkinliğinde “Organizasyonlarda Kuşak Karması” konulu toplantı gerçekleşecek.
Bu etkinlikte yönetim danışmanı Evrim Kuran, aile işletmelerindeki en sorunlu nokta olan  kuşak çatışması konusundaki bilgilerini paylaşacak.
Etkinlik Bursa Hilton Oteli’nde saat 16:00’da başlayacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.