Hava Durumu

Zeki Baştürk ve üç kitap

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 04:48

Zeki Baştürk, Bursa'nın yakından tanıdığı bir eğitimci. Tüm yaşamı eğitime adanmış bir isim. 1949'da İnegöl'ün Eymir köyünde doğdu. Arifiye İlköğretim Okulu'ndan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nden mezun oldu.
Çeşitli okullarda öğretmenlik, müdürlük ve yöneticilik yaptı. Yıldırım Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundu.

2003 yılında emekli olduktan sora 2004'te Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin eğitim koordinatörü ve müdürü olarak uzun yıllar görev yaptı. Şu anda Bursa İli Eğitim Hizmetlerine Yardım ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanlığı yapıyor.
Zeki Baştürk, 2017 yılı içinde 3 kitap yayımladı. Eğitime adanmış Yaşamdan Yansımalar kitabı Baştürk'ün hayat öyküsünü anlatıyor. Her Telden kitabı ise Baştürk'ün eğitim ile ilgili yazdığı yazılardan derlenmiş. Diğer kitap ise çocuklara yönelik Çocuklara Öyküler kitabı. Zeki hocamızı kutluyorum. Üretkenliğinin devamını diliyorum.

Akılcı ilaç kullanımı

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü, tarafından ilçedeki eczacılara yönelik "Akılcı İlaç Kullanımı" eğitimi düzenledi.
Eğitime, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci ve ilçede görev yapan serbest eczacılar katıldı.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, gereksiz ilaç ve antibiyotik kullanımının önüne geçmek için hekimlerin, sağlık çalışanlarının ve eczacıların işbirliği içerisinde olmalarının, antibiyotik kullanma oranlarının düşürülmesi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Türkün Holding ve down sendromu

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Türkün Holding bünyesindeki Fotoğrafçılık Topluluğu "Adım Adım Bursa" temasıyla çektikleri birbirinden güzel fotoğraflar, Korupark AVM'de sergiledi.
23 Nisan Haftası kapsamında Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören down sendromlu çocuklar yararına gerçekleştirilen sergide, Gölyazı, Trilye, Tophane, Muradiye, Ulucami ve Hanlar Bölgesi'nde çekilen 42 fotoğraf, sergilendi.
"Sevgimiz Yeter" temasıyla gerçekleştirilen serginin açılışında, Türkün Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Türkün ve Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Neslihan Edinçliler ve holding çalışanları vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.