Hava Durumu

Zeytindalı ve Uğurböceği projeleri

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2015 08:11
Mudanya’nın birçok kişiye göre aykırı Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bundan iki ay önce Mudanya’da iki proje birden başlatmıştı.
Bu projeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik “Zeytindalı” ve “Uğurböceği” projeleriydi.  
Projenin startını verirken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şöyle demişti:
“Kimse kimsesiz kalmayacak, çünkü onların Mudanya Belediyesi var” 
Pazartesi akşamı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile beraberdik. Ona bu iki projeyi sordum. Bakın neler dedi:
 “Zeytindalı ve Uğurböceği projelerimizle, yaşlı, genç, engelli ve diğer bütün vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatacağız. Mudanyamızdaki her mahallesinde evlere tek tek girerek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları tespit edilecek. 1 doktor, 2 hemşire, 1 ebe, 2 hastabakıcı ve diğer yardımcı personelimiz olacak. Evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımız belediyemize başvurarak, bu hizmetimizden yararlanabilecek. Yaşlı ve kimsesizse, evine gidilerek bakımı, yiyecek ve giyecek ihtiyacı, perdesinin yıkanmasına kadar bütün ev temizliği gibi her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Mudanyalı vatandaşlarımıza elimizi uzatarak, her zaman yanlarında olacağımızı hissettireceğiz. Çünkü, onların Mudanya Belediyesi var” 
İki aylık süre zarfında Zeytindalı projesi kapsamında 1250 ev ziyareti gerçekleştirilmiş. Evet, Başkan Türkyılmaz ve ekibi insanlara dokunmaya devam ediyor. İşin sihirli kelimesi bu. İnsana dokunmak.
Hayri Türkyılmaz ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Baronun yaptığı önemli iş

Bırakın uzlaşma kültürünü, tartışma kültürünün bile yaygın olmadığı ülkemizde, özellikle siyasi tarafların bir araya gelmesi noktasında büyük zorluk yaşanmakta.
Bu konuda Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz bir girişimde bulunarak 7 Haziran genel seçimlerinin ardından parlamentoda Bursa’yı temsil edecek AK Parti, CHP, HDP ve MHP milletvekillerini Almira Otel’de ağırladı.
Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ve Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Almira Hotel’de yapılan toplantıya; AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Önder Matlı, Hakan Çavuşoğlu, Zekeriya Birkan, İsmet Su, CHP Bursa milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, MHP Bursa Milletvekilleri Kadir Koçdemir, Tevfik Topçu ve HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak katıldı.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz,“Demokrasiye inandıktan sonra siyasi inançlarımız ne olursa olsun bütün sorunların çözümü parlamentodur. Bu açıdan hayati değer taşıyan sorumluluklarla bu yetki, halk tarafından size verildi. Demokrasinin kökleşmesi hukuka olan güvenin yeniden tesisiyle mümkün olabilir.  Güvenilir yargının yeniden inşası konusunda hep söyledik; toplumda adalete olan inanç kaybolduğunda o toplumun geleceği de kayboluyor. Ne pahasına olursa olsun bence parlamentonun öncelikli görevi, yargıya olan güvenin yeniden tesisini sağlamaktır” dedi.
Toplantıya katılan 4 siyasi partinin Bursa milletvekilleri, böyle bir toplantıyı tertipleyen başta Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ve Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiler.
Evet, Başkan Demiröz ve arkadaşlarını kutlamak gerekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.