Hava Durumu

Dolandırıldık

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2015 09:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 09:48
Telefonda bir bey; “İyi günler, ben Acil Yardım Genel Müdürlüğü’nden arıyorum. Kredi kartınızla bir yıl önce ücretsiz başlattığımız sağlık ve yardım paketinin süresi doldu. Kampanya sona erdiği için bundan sonra aylık 140 TL ödemeniz gerekiyor, iptal etmek istiyorsanız bir kısım işlemler yapmamız gerekiyor.”
Uygun olmadığımı söyleyip telefonu kapatıyorum.
Bir gün sonra, yine telefonda benzer kişi, bu sefer kredi kartımın olduğu bankadan aradığını söyleyerek benzer şeyleri söylüyor, kabul ediyorum.
Kredi kartımın numarasını söylüyor, doğruluyorum. Arka yüzdeki güvenlik numaralarının başını söylüyor, son üç hanesini ben ilave ediyorum. “Telefonunuza bir mesaj yönlendirdik, söyler misiniz?” diyor, şak diye söylüyorum. O ara telefon kapanıyor, kuşkulanıp hemen bankayı arıyorum ve meseleyi öğreniyorum.
 Dolandırılmışız. Hem de tereyağından kıl çeker gibi, profesyonelce dolandırılmışız. Adamlar profesyonel, ben ise tam bir “Aptal” konumundayım!
Almanya’dan bir bankaya havale yapmışım, ne almışım biliyor musunuz? Kadın iç çamaşırı… Normal iç çamaşırı mı, yoksa diğer türden mi bilmiyorum, ama satın alma işlemi profesyonelce gerçekleşmiş, biz ise aptalca bilgilerimizi paylaşmışız.
Hemen kredi kartını bloke ettirdik, bankaya durumu bildirdik, ödeme yapmamalarını bunun bir dolandırıcılık olduğunu ifade ettik, ama nafileymiş. Sanal âlemde yapılan bu işleme, gerçek âlemde yaptığım itiraz kabul görmüyormuş.
Sizin anlayacağınız 471 TL tutarında dolandırıldık.
Hayretler içindeyim. Yıllardır tüketici hareketleri içinde olan, kalite konusunda çalışan, TSE’de her kademede görev yapan ben, böyle bir tezgâha gelmemeliydim. Ama geldim. Bu oyunu kurgulayanları, tezgâhlayanları tebrik ediyorum!
Beni arayan numara 4447039 “Acil Yardım Genel Müdürlüğü” adı altında hizmet vermeye devam ediyor. Arıyorum, çok nazikler, böyle bir olayın olmadığını söyleyecek kadar da pişkinler. 
Bu ve benzeri numaralardan aranırsanız, benim gibi “Aptal” durumuna düşmeyin, sakın ola ki bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.
Bu alanda bir sektör oluşmuş ve bu sektör, işini biliyor. Peki, ben bu tezgâha nasıl geldim? Yoğunluk, yorgunluk, dikkatsizlik ve bir de arayan kişiye nazik davranma hassasiyetinin etken olduğunu düşünsem de, aptallığıma yanıyorum, bu aptallığımı da paylaşıyorum ki, sizler bu duruma düşmeyin.
Buradan bankaya da sitemlerimi iletmek istiyorum. Ödeme yapmasa, karşı taraf ne hak iddia edebilir ki; sonunda aldığım bir ürün yok…
Yine buradan 4447039 numaralı dolandırıcılara sesleniyorum, bari ürünleri gönderin de nasıl fantezi içinde olduğumu göreyim. Hayatımda ilk defa satın aldığım bu tür iç çamaşırların rengini bari ben seçeyim!
Dostlarıma da mesaj; Gülmeyin arkadaşınıza, gelir başınıza...
İyi pazarlar, iyi tatiller…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.