Hava Durumu

Geleceğe kalite gelecek

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2016 02:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 02:50
Geleceğe kalite nasıl gelecek?    
Kaliteyi bilmeyen, bilinç seviyesi düşük, marka düşkünü, yabanı marka hastası, haklarından habersiz, TSE belgeli ürünlerin anlamını bilmeyen, israfı zenginlik sayan  bir neslin, gelecekte bu ülkeyi sırtlayabilecek dermanı kendinde bulamayacağını düşünüyoruz.
Bunun için çocuklarımızın kaliteyi okullarda öğrenmesini, kalite dersinin temel dersler arasına alınmasını istiyoruz. Kalite dersinin zorunlu ders olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda “2016 yılı kalite yılı” projesi kapsamında yapılan çalışmaları desteklemenizi ve ülkemiz için, geleceğimiz için, istikrar için, istikbal için, istiklal için kaliteye sahip çıkmanızı talep ediyoruz....
Toplumun çeşitli kesimleri tarafından desteklenen “Geleceğe kalite gelecek” adlı projeyi özellikle eğitim camiamızın desteklemesini, değerli öğretmenlerimizin bu projeye sahip çıkmasını bekliyoruz.
 

Kalite ahlaktır


Bir arkadaşımız anlatıyor:
“Bir Avrupa ülkesindeyiz. Trene biniyoruz, turnike yok, bilet kontrolü yok, herkes elindeki bileti kutuya atıyor veya kartı basıp geçiyor, kimse kimseyi kontrol etmiyor. Hayretler içindeyim!”
Ve arkadaşımız devam ediyor:
“O an, üzerinde bileti olmayan da geçiyor, ama ertesi gün kutuya iki bilet atıyor. Bu görüntüleri görünce bizim ülkeyi düşündüm, bizde bu sistem olsa, bilet kutusunda bir tane bilet olmaz, diye düşündüm...”
Arkadaşımızın hayretini anlıyorum. Ama bilir misiniz, bizim geçmişimizde evlerin kapısında kilit bulunmazmış, geçmişte bizim işyerlerimizin kapısı kapatılmazmış. Şimdi ise Avrupa’nın ahlakına hayran olmak durumunda kaldık.
İşte bu yüzden okullarda kalite dersinin zorunlu hale gelmesi gerekiyor. kalite ahlaktır. Kaliteyi bilmeyen bir nesilden ahlaklı davranmasını beklemek ahmaklıktır!

Kadının hükmü


İznik Kadısı, bir ferman yayınlar. 
“Ekmeğin gramı ile tuzu ile oynayan fırıncı aynı fırında yakıla!”
Bilirsiniz, değil İznik’te, Osmanlı döneminde, hiçbir fırında fırıncı yakılmamıştır. Çünkü ekmeğin gramı ile, tuzu ile, suyu ile hiç kimse oynamamıştır. oynayamamıştır... 
Kalite ahlaktır, ama aynı zaman da kalite, ahlaksızlık yapılma ihtimaline karşı tedbir almaktır. Tedbir alınmalıdır. Tedbirli olunmalıdır. 
Bilin ki; şu mübarek ramazan gününde bile bizi aldatanlar boş durmuyor ve bizlere sağlıksız, kalitesiz ürünleri sunmaya devam ediyorlar.
Tedbirli olun, TSE belgeli ürünleri tercih edin. Unutmayın, TSE markası önlemdir. TSE markası tedbirdir. TSE markası güvendir. TSE markası güvenliktir. 
Günümüzde kadının hükmü, TSE markasıdır!
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.