Hava Durumu

Geleceğe kalite gelsin

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2016 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 06:57
Markette alışveriş yapıyorum. Gıda reyonunda bir bayan ve yanında 15 yaşlarında bir delikanlı.
Delikanlının sesi ile irkiliyorum, annesine kızıyor:
“Anne! üzerinde TSE belgesi olmayan ürünleri niye alıyorsun!” TSE dedi ya, iyice dikkat kesildim. 15 yaşındaki bir genç, annesine adeta kalite dersi veriyor: “Üzerinde TSE yazmayan ürünleri alma anne! Bunların kalitesi belli değil! Bizi mi öldüreceksin?”
Kendimi tanıttım, annesinden müsaade istedim, delikanlıya sordum: “Seni tebrik ediyorum, bunları nereden öğrendin, ne kadar güzel şeyler anlatıyorsun öyle...” 
Okullarına bir tiyatro geldiğini “Önce Kalite” adlı tiyatroda anlatılanlardan bu bilgileri öğrendiğini ve TSE belgesi olmayan hiçbir ürünü satın almadığını söylüyordu. Tebrik ve teşekkürlerimizi ilettik ve 6 yıl önceyi hatırladık...
2010 yılında , Bursa’da yaklaşık 10.000 öğrenciye “Önce Kalite” adlı tiyatro oyununu Kalite Birliği izlettirmişti. 
TSE Ankara çalışanlarından oluşan tiyatro ekibi, Türkiye’nin her tarafına, masraflar TSE tarafından karşılanarak  gönderilmiş, Bursa’ya ise masrafların “Kalite Birliği tarafından karşılanması” şartı ile gönderilmişti. Kalite Birliği, tiyatro ekibinin tüm masraflarını karşılamış ve Bursa’da bu oyunun sahnelenmesini sağlamıştı.
İşte bir tiyatro oyununu izleyen bir öğrencinin kalite bilinci, duyarlılığı ve kaliteye yaklaşımı. TSE tiyatro ekibi ile bir kez daha gurur duydum. 
Okullarda kalite dersi zorunlu hale gelse, varın gerisini siz düşünün. Fazla düşünmeyin, bu projeye destek verin, geleceğe kalite gelsin...

Dikkat dolandırıcı!


Sabahın köründe telefon çaldı, telefondaki kişi;
“Karakoldan arıyorum, kimlik bilgileriniz birilerinin eline geçmiş, dün gece Bursa da yapılan terör operasyonunda.....” diye devam ediyorken, telefonu karşısındakinin suratına kapattı!
TV’lerde bu şekilde dolandırılanların feryadını duymuştu. Aman dikkatli olun, arsızlar, yolsuzlar, hırsızlar işbaşında. 
Son günlerde Bursa’da birçok kişiye bu tür telefonların açıldığını duyuyoruz. Bu kalitesiz, karaktersiz insanlara kaliteli duruşumuzu gösterelim, telefonu suratlarına kapatalım!
Bilin ki; polis, telefonla aramaz, gerekirse kapınıza gelir. Bu soysuzlara kanıp da paranızı kaptırmayın...

Şeker ve çikolata


Bayramınız mübarek olsun. Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın. Bayram şekerinizi, çikolatanızı aldınız mı? 
Almadıysanız, kalitesine, son kullanma tarihine mutlaka dikkat edin. Gösterişli ambalajlara değil, ambalaj üzerindeki bilgilere bakın, o bilgilerin doğruluğuna dikkat edin. Sokaktan, pazardan değil, güvenilen iş yerlerinden, güvenilen markaları alın. 
Kısaca, TSE belgeli olanı alın. TSE belgesi bulunmayan şekeri, çikolatayı alıp da bayramda ağzınızın tadını kaçırmayın.
Bayramlar, küslüğün bittiği, dostluğun geliştiği, birliğin büyüdüğü, bütünleşmenin tavan yaptığı günlerdir. Allah dirliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi bozmaya uğraşanlara fırsat vermesin. Bayramınız mübarek olsun...

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.