Hava Durumu

Kalite ve eğitim için güç birliği yapılmalı

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2016 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 08:03
“2016 yılı Kalite Yılı” etkinlikleri bütün hızı ile devam ediyor.
Sadece Bursa’da değil, Trabzon ve İstanbul’da da etkinlikler sürüyor. Geçtiğimiz cuma günü Trabzon’da yapılan sunum oldukça ilgi gördü ve kalite şehrinin bir projesi,bu şehrin sınırları dışına taştı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerine ulaşıldı. Bir önceki dönem TSE Trabzon Belgelendirme Müdürlüğü görevini yürüten Sn. Metin Birlik, tarafından yapılan organizasyonun kalitesi için kendilerine teşekkür ediyoruz.
Şunu herkes bilmelidir ki; Üniversite öğrencilerine kaliteyi anlatmadığımız zaman, kaliteyi benimsetmediğimiz zaman, bu ülkenin kalite seviyesini yükseltemeyiz.
Bugünün üniversite öğrencileri, yarının yöneticileridir. Onlar bu ülkenin geleceğidir. Onların kalitesi, bu ülkenin kalitesidir.
Yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Ancak yeterli bulmuyoruz.
Temel kalite bilgilendirmesinin yanında, genel kalite bilincini yükseltmediğimiz zaman değişimden, gelişimden bahsedemeyiz.
Üniversite öğrencilerini ihmal etmememiz gerekiyor. Bunun için meselenin köküne inmeli, öğretim üyelerinin kalite konusunda bilgilendirmesini sağlamalıyız.
Bizce akademisyenlerimizin bir kısmı kalite konusunda yeterli bilinç seviyesine sahip değildir.
Birileri ile polemik içine girmek için bunları yazmıyoruz. Kimseyi de zan altında bırakmaya niyetimiz yok. Ama bildiklerimizi, gördüklerimizi ve tecrübelerimizi de paylaşmak istiyoruz.
Patent Enstitüsü ile Türk Standartları Enstitüsü’nün farklı iki kurum olduğunu bilmeyen öğretim üyeleri ile tanıştığımızda, azmimizin kırıldığını, heyecanımızın azaldığını da ifade etmek istiyoruz.
Patent Enstitüsü farklı bir kurumdur.
Türk Standartları Enstitüsü farklı bir kurumdur. 
Teknik bilimler alanında görev yapan bir akademisyen bunu bilmiyorsa, bu kurumların görevlerini öğrenmemişse, öğrencilerde kalite bilincini aramamız mümkün olmayacaktır.
Tüm akademisyenlerin kalite eğitimlerinden geçmesi gerekiyor. 
Kaliteli bir akademisyen ve çok iyi de bir kaliteci olan Kalite Birliği Başkanı Sn. Erkan IŞIĞIÇOK hocamıza buradan seslenmek istiyorum.
Hocam,
Üniversitelerde görev yapan akademisyenlere dönük proje oluşturun, kalite meşalesinin daha güçlü bir şekilde yanmasını sağlayın lütfen...
Kalite Birliği ve sizler bunu başarabilecek güçtesiniz...
Kaliteli bir hafta sonu geçirmeniz temennisi ile...     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.