Hava Durumu

Sevgi varsa taş bile konuşur

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2015 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2015 09:04
Başarıyı yakalamak istiyorsanız, işinizi severek yapacaksınız. Açık olacaksınız, şeffaflığı ilke olarak benimseyeceksiniz. 
Şeffaf olunmalı, şeffaf olabilmek için de yaptığımız işten zevk almalı, yaptığımız işi severek yapmalıyız
Duygu kapalı, düşünce kapalı, sevgi kapalı ise hiçbir şeyi başaramaz, başarıyı yakalayamazsınız.    
Başarının ana ilkesi, kişinin işini severek yapmasıdır. İşini sevmeyen, işini severek yapmayanın başaracak olduğu bir şey yoktur.
Kamu, özel sektör, nerede, ne görevde olursanız olun, başarı istiyorsanız, şeffaf olun, işinizi severek yapın.
“Bir gün dar bir sokakta yürüyen bir gezgin, taşocağında çalışan ve taş kesen 3 işçiyle karşılaşır. Her biri büyük birer parçayı kesmekle uğraşmaktadırlar. Gezgin ne yaptıklarını merak ederek ilk işçiye yaklaşır ve sorar. “Taş kesiyorum!” der ilk işçi. 
Bu sefer ikinci işçiye yöneltir sorusunu. “ Bu taşları kare şeklinde ve aynı boyutlarda kesiyorum. Böylece duvarda tam olması gerektiği gibi durabilecekler.” Cevabını verir ikinci işçi. 
Taş kesen işçilerin tam olarak ne yaptıklarını anlamaya biraz daha yaklaşır gezgin. Fakat biraz daha netleştirmek ister. Böylece üçüncü işçiye yaklaşır. Üçüncü işçi içlerinde en mutlu görünendir ve soruyu duyduğunda şu cevabı verir: “Bir katedral yapıyorum.”
Bu yabancı hikayeye bir de yerli, yaşanmış hikaye ile cevap verelim. Bahçede boya işleri yapıyorum. Ramazan dolayısı ile aheste aheste boya yapıyorum. Bir de TSE’de koordinatörlük görevinden alınmışız ya, öyle bir halde boya yapıyorum ki; sormayın gitsin, keyfim yerinde!
Eşim geldi, boyama şeklimi, boyama hızımı, boyama tarzımı beğenmedi. Elimden fırçayı aldı, benim 20 dakikada boyadığım taşı, iki dakikada boyadı…
Tabii ki biraz alınganlık gösterdim. Ama duruma da açıklık getirdim, dedim ki; “Siz, bir amele gibi boya yaptınız. Hemen taşı boyadınız. Ben ise, Picasso’nun tuvale fırçayı dokundurması tarzında boyama yapıyorum, siz ise amele tarzında boyama yapıyorsunuz, aradaki fark budur…”
Şaka bir yana, sevin…
İşinizi sevin…
Göreceksiniz ki; başarı sevgi ile bütünleşmiş, hayatınıza renk gelmiş…
İşinizi severek yaptığınızda bazen öyle bir hal ile karşılaşırsınız ki; boyadığınız taş dile gelir, size bir şeyler söyler…
O bir şeyleri anlamak için sevgi göstermeniz, sevgi görmeniz, sevmeniz gerekiyor…
Benden söylemesi, bizim taşlar konuşuyor…
İyi pazarlar… 
Hayırlı ramazanlar…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.