Hava Durumu

Yat, sus, uyu

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2015 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 08:58
Ayağa kalk Bursa.
Niye Bursa?
Çünkü Bursa ayağa kalkarsa, Türkiye ayağa kalkar.
Türkiye ayağa kalkarsa, Dünya ayağa kalkar.
Bunun için projelerimizin adına “Ayağa Kalk Bursa” diyoruz.
1502 yılında, Bursa’da yayınlanan Standart, tüm dünyada uygulamaya konulmuş.
Bursa’da alınan kararlarla bir Cihan İmparatorluğu oluşmuş.
Bursa, öncü olmalı. Bursa, önde olmalı.
Geçen hafta yazdığımız “Sömürgenin bir başka yüzü” adlı makalemize gelen tepkilerden anlaşılıyor ki; Bursa ayağa kalkmaya hazır. Alev topunun oluşması için bir kibrit, çığın düşmesi için bir kartopuna ihtiyaç var. Bunun için sanayiciye, esnafa, memura, tüketiciye, kısaca herkese ihtiyaç var.
Tavrımızı belirlemeli, tepkimizi ortaya koymalı, sesimizi yükseltmeli ve sorgulamaktan korkmamalıyız.
Sanayici ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, toplantılarda “Sömürülüyoruz” ifadelerimize karşı verilen tepkilerden anlıyoruz ki; meselenin herkes farkında, farkında olmayanlara da fark ettirmek için bu yazıları yazıyoruz.
“Ayağa Kalk Bursa” adlı proje, geçen hafta yapılan TOSYÖV istişare kurulu toplantısında gündeme getirildi ve bu konuda çalışma yapılması kararı alındı.
Bizim sanayicimiz, istenilene uyan, istenildiği gibi yönlendirilen, istenildiği kadar sömürülen, isteğe bağlı yolunan, isteyenin aldatabildiği, istemeyenin yok edebildiği konumdan çıkmıştır.
Bursa, bu güçtedir ve Bursa, gücünün farkına varmalıdır. Bu farkındalığın oluşmasını sağlama kararlılığında olan TOSYÖV, özellikle KOBİLERE yönelik yapacak olduğu çalışmalarla, KOBİLERİN sömürülmesine, yolunmasına engel olacaktır diye ümitliyiz ve çalışmanın sonuçlarını merakla bekliyoruz.
“Ayağa Kalk Bursa” projesinin sanayi boyutu ile ilgili ilk çalışma, 30 Nisan’da Plaza 16’da (Saat:15.00) düzenlenecek olan etkinlikle gündeme getirilecektir. Aynı zamanda Türkiye Kalite Ödüllerinin (Kalite Birliği) takdim edilecek olduğu bu organizasyon da, Yönetim Sistemleri Revizyon Eğitimi yapılacak. (TSE)
Bu projenin Tüketici boyutu ile ilgili çalışma ise Mayıs 2015’de gündeme getirilecek, ayrı bir toplantı ile duyurulacak, Tüketicinin ayağa kalkması, tepki vermesi istenecektir.
Bursa ayağa kalkacaktır.
Bursa ayağa kalktığında, Türkiye ayağa kalkacaktır.
Oturmayı düşünenleri, tepkisiz kalmayı hedefleyenleri, sessizliğe gömülenleri, sömürülmeyi alışkanlık haline getirenleri de ayağa kakmaya davet ediyoruz.
Biz, büyük bir milletiz.
Biz, güçlü bir ekonomiyiz.
Biz, geçmişte dünyayı idare eden bir neslin çocuklarıyız.
Biz, dün hep ayaktaydık, bizi uyuttular, bizi oturttular, bizi susturdular.
Bize “Yat Ali yat!” “Uyu Ayşe uyu!”  “Sus Ahmet sus!” fişleri ile okumayı öğrettiler, sonrada yatmayı, susmayı ve uyumayı alışkanlık haline getirdiler.
Yat!
Sus!
Uyu!
Bu fişleri yırtmanın sırası gelmiştir. Bu fişleri de yırtacak olan Bursa’dır…
Fişler yırtılacak, BURSA AYAĞA KALKACAK…
İyi Pazarlar…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.