Hava Durumu

28 Şubat 1461

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2013 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2013 08:41

Türk futbolunda yabancı tantanasının devam ettiği, Milli Takım’ın da başaşağı gittiği bu günlerde 1461 Trabzon’un yaptığı bir ihtilaldir bu ülkede.
Siyasette 28 Şubat olayı nasıl gündemden düşmüyorsa, futbolun da  bu, 28 Şubat olayı olarak görülmeli ve herkese ders olmalıdır.
Başta Trabzonspor olmak üzere hemen hemen bütün takımlarda yabancı trafiğinin baş döndürdüğü bir ortamda bir türlü A takımlara adapte edilemeyen altyapı gerçeği, bir şamar gibi vurmuştur suratlara.
1461, hem kendi liginde hem de kupada gençlerle destan yazmıştır. Sadece skorlar ile değil, ortaya koydukları olumlu futbol ile de Türkiye’de herkesi hayran bırakmıştır. Ayrıca Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi  İstanbul’da yenmek de gençler için bir futbol ihtilalidir.
Şimdi önemli olan bu ihtilalden ders almak, açılan yoldan ilerlemektir.  Ancak bunu ilk önce istemek gerekir.
Bursaspor, altyapıda çeşitli başarılar elde etmekte, genç milli takımlara birçok futbolcu vermektedir. Buraya kadar her şey tamam ama, ya sonrası? Yıllardır A takıma bunlar bir türlü monte edilememektedir.
Bangura hatasından sonra Forsell hala bu takımda zorla oynatılmaya çalışılıyorsa, hala gözümüz Kolo Toure’deyse, Gaziantep’e yedeksiz forvet ile gidiliyorsa, Vakıfköy sadece sayfalarda ve ekranlarda bir süs olarak kalıyor demektir. Son Sivas maçı ile birbirimizi kandırmaya-lım. Eğer iddia devam etseydi, o kadro ve kulübe öyle olur muydu?
Dediğim gibi gençleri önce istemek, onlarla uğraşmak  gerekir.
Ertuğrul Sağlam bunu istemedi. Şimdi sıra Hikmet Karaman’da. “Şöyle gençle-rimiz var, böyle gençlerimiz var” ile günlük göz boyamaları değil, bunları takıma monte etmekle gerçek icraatı görmek istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.