Hava Durumu

Adaylar dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2013 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 08:07

Bursaspor’da başkan adayları için oldukça önemli bir gelişme çıktı ortaya. UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş için vereceği karara karşı  B planının hazırlıklı tutulmasını gerektiren bir gelişme bu.
Yani, para ve kaliteli transfer.
Eğer UEFA bu 2 kulübü cezalandırdığı takdirde (Gidişat onu gösteriyor) 30 Temmuz- 7 Ağustos tarihleri arasındaki Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçlarına Bursaspor katılacak. Bu nedenle yeni seçilecek başkan ve yönetim, mevcut para durumu, proje ve hedeflerinin üstüne çıkma zorunluluğu ile karşı karşıya kalacak.
Çünkü hiç kimse,”Fark etmez, 5-6 yer Lig’e geri döneriz” diyemez.
Şimdi bu konuyu ben biraz daha açmak istiyorum.
UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne katılacak kulüpleri en kısa zamanda belirlemek istiyor. Kura çekimi ise 19 Temmuz’da. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın durumları ise UEFA Disiplin Kurulu, Tahkim ve CAS’ta bu tarihe kadar mutlaka şekillenmiş olacak.
UEFA’nın bilhassa mahkemeye sunulan telefon kayıtları üzerinde durması, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın işinin çok zora girdiğinin en güzel göstergesi.
Cezalar çıkar, Bursaspor’a da “Hadi bakalım, görev senin” denirse, Şampi-yonlar Ligi ön elemesi hiç de Avrupa Ligi ön elemesi gibi olmayacak. Yani burada Gomel ve Kups gibi takımlar yok. Seri başı olamayacağından, Zenit, PSV Eindhoven, Metalist Kharkiv, Lyon, Paok gibi zor rakipler var.
Onun için, Bursaspor’da başkan adayları bu ihtimali de göz önüne alarak kendilerine yeni bir yol haritası hazırlamak zorunda.
UEFA, bizim adayları da terletecek galiba.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.