Hava Durumu

Bak ve Eto'o

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 08:09

Lige ara verilince Belek'te seminerler fırtınası esmeye başlıyor.
Yöneticiden futbolcuya, taraftardan hakemlere ve basına kadar hem mesleki hem de hayat dersi bunlar.
En baştaki ve en önemlisi ise Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a ait.


TSYD seminerinde Bak, bilhassa gençlerde aşırı derecede görülen uyuşturucu belasına dikkati çekti. Tam da Antalya Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Emre'nin ecstasy hapı sonucu ölümünün üstüne denk geldi açıklamaları.
Bakan Bak,"Bir genç uyuşturucuya, yalnız kaldığı zaman ulaşır. Uyuşturucuyu engelleme konusunda spor ve sevgi en büyük güçtür. Spor, hem terörün hem de bağımlılığın ilacıdır. Spor disiplini ile beraber insanın hedefi oluyor. Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız" derken, hemen yanı başındaki Antrenör Gelişim Semineri'nde bu defa Antalyasporlu Eto'o da hedefi olan yerli genç futbolculara sesleniyor:
"Türk oyuncular kapasitelerine tam olarak güvenmiyor. Ben de bir ülkeye gittiğimde aklımda sadece futbol oynamak var. Ama aklımda her zaman neleri yapacağımı göstermek de var. Bu benim ülkemin ve kıtamızın futbolunu büyüttü. Tüm futbolcular bu söylediklerimi eleştiri olarak görmemeli. Biz sonuçta bu ülkedeysek Milli Takım için oynayamayız. Farklı deneyim getiriyoruz. Türklerin farklı sorumlulukları var. Yerli oyuncular daha büyük sorumluluk almalı. Futbolu büyütmeli. Bireysel hedefleri, kişisel istekleri olmalı. Forvetin 20 gol atmam lazım demesi gibi. Rahatlıklarını biraz bırakmaları lazım. 3 senedir buradayım, 36 yaşındayım ama her sezon en az 20 gol atmayı düşünüyorum veya maçta çok koşmayı düşünüyorum. Ben çoğu zaman koşuyorum ama Türk futbolcular benim 800 metre arkamda."
Eto'o'nun söylemleri de tam Ozan Tufan'ın durumunun üzerine denk geldi. Gerçi daha birçok genç futbolcu örneği var ama teşhis tam isabet.
Evet, bu seminerler gerçekten çok önemli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.